Berta Sándor

Csökkenti tintapatron-árait Kínában az Epson

Az Epson vezetői harcot hirdettek az utángyártott és az olcsó tintapatronokat kínáló cégek és termékeik ellen.

A vállalat új regionális stratégiája szerint Kínában azonnali hatállyal 70 százalékkal csökkentette a tintapatronjai árát. Az olcsó tintapatronokat kínáló cégek évek óta komoly problémát jelentenek a nyomtatógyártók számára, akik nem igen tudnak hatékonyan fellépni a konkurencia ellen.

A nyomtatógyártó társaságok megpróbálnak jogi úton elégtételt venni, ezenkívül - általában mérsékelt sikerrel - marketingkampányokat folytatnak a vásárlók meggyőzésére, hogy rábírják őket, válasszák az eredeti termékeket. Az Epson módszere azonban különbözik az eddigi stratégiáktól. Az egyelőre nem derült ki, hogy az árcsökkentést csak Kínában alkalmazzák-e vagy később kiterjesztik-e más, például európai országokra is.

Az Epson Németország szóvivője mindenesetre meglepődött az új stratégián. "Tudjuk, hogy vannak olcsó tintapatron-gyártók, ugyanakkor a Németország, Ausztria, Svájc (DACH) régióban semmi szükség nincs ilyen mértékű árcsökkentésre, mivel így is versenyképesek vagyunk" - mondta Andrea Koepfer szóvivő.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Atyus #5
    Milyen érdekes, hogy az EPSON-nak még 70%-al olcsóbban is gazdaságos a patronja !
    miért van az az érzésem, hogy hasonlóság van a DVD árpolitikája és az eredeti tinta patronok ára közt? Végül mégiscsak be fogják látni ezek a bődületes haszonkulccsal dolgozó cégek, hogy hülyét nem érdemes a vásárlókból csinálni, mert akkor nem az eredetit vesszük meg. Ha jóval olcsóbb ugyanazon termék, akkor az eladás is jelentősebben meg fog nőni !
    Ugyanez a tendencia figyelhető meg a HP tonereknél is. Még alig egy éve 40-50 ezer forint volt egy eredeti toner, monst meg már 15-20 ezer. Milyen érdekes, biztos a tinta lett olcsóbb !!
  • Tocke #4
    Ha kell olcsó utángyártott, szóljatok...
  • aaaaa #3
    Igen a legszebb az, amikor azzal fenyegetik a vásárlókat, hogy tönkremegy a nyomtató. Na és ha úgy is van, kit érdekel... A másodig harmadik eredeti tintapatron garnitúra megvásásrlásánal már még egyszer kifiezettük a nyomtató teljes árát. Ha az utángyártottból 3-4 csere még nem tette tönkre a nyomtatót már nyereséges volt a bolt. :)
    A másik, hogy a gyártóknak nagyon nem lenne jó, ha túl olcsó lenne az eredeti tintapatron, mert a szutyok minőségű full műanyag gagyi nyomtatóik rakásra mennének tönkre a garanciaidőn belül, ha használnák is őket rendesen, nap mint nap. Persze az utángyártott patronra rá lehet fogni, hogy amiatt ment tönkre , és nem kell megjavitaniuk.
  • fourgee #2
    Na igen... Tavaly 15 ezerért vettem akciósan a 6 színű festéket az Epsonomba, most ugyanaz 17 ezer. Most asszem van valami kamu marketing szöveg, hogy új csomagolásban van hogy olcsóbb legyen, vagy valami hasonló... :)
    Ilyen haszonnal meg is érdemlik a gyártók az olcsó konkurenciát... Ja, Epson igazán a vásárlókért van. Direkt olyan nyomtatót vettem, amivel lehet CD-re, DVD-re nyomtatni. Sajnos az a lemez, amin ez a program van, eltűnt, nem találom. Gondoltam, hogy leszedem az oldalukról. Ott persze nincsen... Mindent a vevőkért... Egy orosz Epson oldalon találtam csak meg...
  • nedudu #1
    Szóval 70%-al csökkentik az árakat és még mindig nyereségesek. Akkor elmennek ám a q......ba az extraprofittal.