Szekeres Viktor

Kemény zsaruk - Brutalitás felső fokon

Vic Mackey és társai visszatértek az RTL Klubra és ezúttal még keményebbek, mint valaha. Ráadásul új dudást is kapnak a csárdába.

Anno az AXN kezdte vetíteni a Kemény zsaruk (The Shield) című sorozatot, majd az RTL Klub átvette új szinkronnal a részeket (pá-pá, Csuja Imre) és az anyacsatornával ellentétben folytatta is a sorozatot egészen a 3. évadig. Ekkor nyári szünetre vonult a széria, hogy most ősszel újult erővel csapjanak bele a 4. évadba. Az időpont továbbra is az RTL csütörtök késő esti sávja, de ez ne rettentsen el senkit, még azokat sem, akik nem hallottak a sorozatról - úgyis lehet élvezni mindent, hogy pár évad kimarad, hiszen elég hamar tisztába jövünk a 4. évad kezdetén a viszonyokkal.

Klikk ide! Klikk ide!

A történetről elég annyit tudni, hogy Vic Mackey egy kemény és erőteljesen korrupt, vagyis igazi rossz zsarut játszik, aki a társaival együtt nem csak szolgál és véd, hanem önbíráskodik és a zsarufizetést olykor ki kívánja egészíteni, ehhez pedig sajátos eszközöket használnak. Vic jelmondatául akár József Attilát is választhatta volna: "Ha kell embert is ölök", hiszen a gyilkosságtól sem riad vissza.

A Kemény zsaruk, ahogy a címe is mutatja kemény film, a brutalitásra szól, legyen az testi vagy lelki és egyáltalán ne nyomozós vagy akciósorozatot várjon az ember, hanem kőkemény, a valóságot leképező szériát. Ehhez képest a többi tévésorozat csak kismiska, Tony Soprano és játszótársai is bujkálhatnak szégyenükben. Szerencsére az alkotók sem vizuálisan, sem verbálisan nem fogják vissza magukat, köszönhetően, hogy nem országos, hanem kábelcsatornán megy a sorozat. Amerikában jelenleg az 5. évad közepén tartanak, nemrég csatlakozott Forrest Whitaker személyében egy újabb nagy ász.

Klikk ide! Klikk ide!

Az itthon most bemutatandó 4. évadban Glenn Close-t kapjuk meg állandó szereplőnek, akit tavaly még Emmy-díjra is jelöltek alakítása miatt, de a mozifilmekből ismert vicces fiú Anthony Anderson is megmutathatja, hogy rossz fiú is tud lenni. A Kemény zsaruk nem szaroznak - odavágnak, s bár idehaza biztos kevesebben ismerik, mint a menő divatsorozatokat, egy próbát talán megéri a csütörtöki évadpremier.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • KudySniper #15
    Üdv!

    Frissült az oldal szinte mindenben!
    Elkészült a fórum is!
    Gyertek regisztráljatok oda is!
    http://kemenyzsaruk.extra.hu/forum/index.php
  • KudySniper #14
    Üdv...
    Nem nagy az élet itt, ezen a fórumon, de hátha betéved ide is "valaki"... :)))

    Felkerült az oldalra (www.kemenyzsaruk.extra.hu) az első három évad szinkronos linkjei...
  • KudySniper #13
    Üdv!

    Felkerült az oldalra az összes eddigi résznek a leírása, és az előzetese!!!

    Ha találtok valami hibát esetleg jelezzétek! Köszi
  • pedrohsi #12
    hajrá, kell a népszerűsítés, egy jó sorozat a 100 szenny között!
  • KudySniper #11
    Sziasztok!

    Felkerült az oldalra a filmről készült játékról képek, és videók, plusz egy flash kis játék is!!!

    A "Gamek"-ben keressétek.

    Jó szórakozást hozzá! ;)
  • KudySniper #10
    Üdv Mindenkinek!

    Elkészült a Kemény Zsaruk magyar rajongói oldala, igaz hogy még fejlesztés és feltöltés alatt van, de már sok érdekesség megtalálható, mint pl. az összes epizódból előzetes, képek, leírás stb. A véleményeket, ötleteket is szivesen várom.

    www.kemenyzsaruk.extra.hu

    Látogassátok meg!!!
  • pedrohsi #9
    negyedik évad nagyon kemény, amire az 5. még egy lapáttal rátesz - kár hogy jövőre befejezik
  • Morden23 #8
    Az egyik legjobb sorozat, amit az elmúlt években közelebbről is megismerhettem.

    Arról nem is beszélve, hogy itt is egymáshoz szorosan kapcsolódó, történetben egymást követő részek vannak, ami nálam alapelvárás.
  • Jack Bauer ahős #7
    ALAP!!!
  • bertino #6
    számomra egyetlen baj volt a sorozattal

    az állandó Pan/crop-kamera oda-vissza mozgatás,ráközelítés tököm tudja

    egy olyan jelenet nem volt, ahol a kicseszett kamerakép egy helyben állt volna és rohadtul felb@szta sokszor az agyamat :)