SG.hu

Felére esett az Intel nyeresége

Az Intel mai bejelentése szerint a cég 2005. negyedik negyedévében 8 milliárd dolláros bevételt ért el.

A cég üzemi eredménye 1,1 milliárd dollár, nettó bevétele 885 millió dollár, egy részvényre jutó nyeresége (EPS) pedig 15 cent volt. A részvény alapú kompenzációt nem számítva a cég 1,4 milliárd dolláros üzemi eredményt, 1,1 milliárd dolláros nettó eredményt és 19 centes egy részvényre jutó nyereséget (EPS) ért el.

A tőzsde 1,4 százalékos részvényárfolyam-csökkenéssel reagált a hírre, a befektetők úgy vélik, az Intel profitját elviszi, hogy a legnagyobb riválisával, az AMD-vel vívott gyilkos versenyben kénytelen csökkenteni az árait. A részvényeseket elsősorban a negyedév alatt ötödével növekvő készletek aggasztják. Szakértők úgy vélik, az Intel helyzete akkor javulhat a következő időszakban, ha a közeljövőben piacra kerülő új termékei elnyerik a vásárlók tetszését.


A tavalyi év elejéhez képest kevesebb, mint a felére esett a nyereség

"2006-ban számos új, a tervezettnél korábban kibocsátott termékünkkel, mi értük el a legjobb termelési eredményt az iparágon belül" - nyilatkozta Paul Otellini, az Intel elnök-vezérigazgatója. "Új Core mikroarchitektúránkra épülnek a világ legjobb PC-it és volume szervereit üzemeltető mikroprocesszorok, olyan termékek, melyek teljesítménye és energiafelhasználásának gazdaságossága az iparban nem várt visszhangra talált, konstrukcióink pedig az Intel történelmében soha nem látott számban részesültek elismerésben. Tovább erősítjük a gyártástechnológia terén betöltött vezető pozíciónkat, hiszen az idei évben már mikroprocesszoraink jó részét a fejlett 65 nanométeres gyártástechnológia segítségével állítjuk elő" - tette hozzá.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • uniu #2
    Kenytelenek voltak, ugyanis az AMD szorongatta oket:)) Ha rajtuk mulott volna, 2 havonta jott volna ki "ujabb" proci, x+100 Mhz el.
  • djukel #1
    Most kell Intel részvényt venni.