SG.hu

Videó-hirdetések a Google-n

Mivel a Google folyamatosan olyan új utakat keres hirdetőinek, amelyeken keresztül azok elérhetik célcsoportjukat, lehetővé tette, hogy klikkelésre induló videókkal is népszerűsítsék magukat az egész világon.

A különböző országokból hirdetők ezáltal olyan különleges lehetőséghez jutnak a Google partneroldalak hálózatán keresztül, amelynek segítségével új módon kommunikálhatnak reménybeli vásárlóikkal. A felhasználók érdekében a videók csak kattintásra indulnak el. Ennek eredményeképp a hirdetéseket az érdeklődő, komoly ügyfelek nézik meg. A kattintásra induló videók a hálózatba tartozó összes vagy csak bizonyos célzott oldalakon jelenhetnek meg. Mindkét modell támogatja a földrajzi alapú szegmentálást, akár a városok szintjén is. A kattintásra induló videók esetében választható a letöltés és a klikkelés alapú fizetés is. A videók más szöveg, kép vagy flash alapú hirdetésekkel fognak versenyezni az oldalakon.

A formátum használata egyszerű, a hirdetőknek egyszerűen fel kell tölteniük videójukat - amelynek hossza nem haladja meg a 2 percet - és a Google elintézi a többit. A kattintásra induló videók automatikusan jelennek meg azokon a Google partnerhálózatába tartozó oldalakon, amelyek engedélyezik a képes hirdetéseket. Nincs külön fenntartási költség, így ezek a videók kis és nagy ügyfelek számára egyaránt elérhetők, egyedülálló lehetőségét nyújtva így üzeneteik internetes terjesztésére. A felhasználóknak, akik meg szeretnék nézni a videókat, mindössze a “play" gombra kell rákattintaniuk. A hirdetők a videók lejátszására (alkalom, megtekintéssel eltöltött idő) és a hirdetett oldalra való átkattintásra vonatkozó adatok alapján könnyen lemérhetik videójuk hatékonyságát.

A 20th Century Fox Home Entertainment két DVD-jét a Google segítségével honlapok százain hirdette. “A Google lehetővé teszi a hirdetőknek, hogy kiválasszák azokat az oldalakat, amelyeken a hirdetések meg fognak jelenni. Közülük néhány meglehetősen kicsi, de nagyon népszerű azok között a fiatal férfiak között, akik esetünkben az aktuális célcsoport voltak. Így nemcsak hozzáfértünk az eddig piaci rest jelentő oldalakhoz, hanem ráadásul egy olyan eszközt is kaptunk, amivel könnyebben áttörhettünk a zűrzavaron." - mondta Duncan Plexico, a Fox digitális marketingért felelős igazgatója.

A Paramount Vantage néhány oldalt választott ki a Google partneroldalainak hálózatából, amelyeken egy kellemetlen hírt fognak közzétenni. “El sem tudnék képzelni jobb elhelyezést. Ki tudtuk választani, hogy mely oldalakon játsszák a videót, és ezek természetesen azok voltak, amelyek relevánsak a célközönségünk szempontjából. A pull marketing - azaz rávenni embereket, hogy rákattintsanak a számukra releváns videókra - lényegesen hatékonyabb, mint a push marketing vagy a videók automatikus lejátszása. A Google videó-hirdetései sokkal költséghatékonyabbak voltak, mint a különböző nagyobb portálok méregdrága reklámai. A vásárlók választani akarnak, és korábban nem létezett olyan módszer, amivel ennyire közvetlenül megszólíthattuk volna a célcsoportunkat." - mondta Andrew Lin, a Paramount Vantage interaktív marketingért felelős alelnöke.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!