Ötvös Tibor

Michael Moore a gyógyszergyártók ellen

Michael Moore nem nyugszik, míg Bush az elnök: a Fahrenheit 9/11 után most a Bush-adminisztráció egészségügyben tett intézkedéseit felderítő alkotást készít Sicko címmel.

Michael Moore a világ egyik leghíresebb és legvitatottabb dokumentumfilmese. Bár legutóbbi filmjével történelmet írt (a Fahrenheit 9/11 minden idők legtöbbet jövedelmezett dokumentumfilmje), a rendező mégsem volt tökéletesen elégedett.

A rendkívüli Bush-ellenességét egyáltalán nem titkoló Moore ugyanis épp az amerikai elnökválasztás kezdetére időzítette filmjét, ám Bush-t újraválasztották. A doku-filmes azonban nem adja fel, jövőre ugyanis mozikba kerül legújabb alkotása, a Sicko.

A jelen pillanatban félkész állapotban leledző film a Bush-adminisztráció egészségügyben tett intézkedéseire próbál fényt deríteni. A mozikban a Weinstein Co. égisze alatt lesz látható a Sicko. "Úgy vélem, hogy a világnak nem olyan filmre van szüksége, mely azt mondja: az egészségügyi szervezetek rossz helyzetben vannak" - mondta Moore. "Ez ugyanis teljesen nyílvánvaló. Ám olyan dolgok is zajlanak a háttérben, melyről senki nem tud - mostanáig."

A botrány borítékolható, nálunk valószínű DVD-n jelenik meg a film.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Tetsuo #12
    A mocskos szemétdombot megismerheted egy magyar könyvből is:
    Dr. Lenkei Gábor - Cenzúrázott egészség (ajánlom mindenkinek, az infók több oldalról hitelesek)
  • Morden23 #11
    Mármint nem neked, hanem egy ilyen embernek, vagy aki ezt helyesnek tartja.
  • Morden23 #10
    Ez a létező legnagyobb faszság. Ez a része volt a filmnek, ami a leggázabb, legostobább jelenet volt, és Moore legnagyobb melléfogása.

    BEVALLOTT DOLOG, hogy a hadseregbe USA-ban nem a vadpatrióta keménykötésű Kentucy-i redneck lép be, hanem ennek az előbb említett parasztnak a fia, aki arra vágyik, hogy csóringerként kikerüljön a gettóból. A katonaság rengeteg dolgot fizet neked, többek között lakás, a későbbiekben elhelyezés, oktatás, stb.

    Mire számított Moore, amikor képviselők gyerekeit akarta besoroztatni? Igen, a milliárdos nem fog ingyenkonzervért járni, és igen, aki megteheti, az ettől mentené a gyerekét. Amúgy is, ott helyben lövetném le azt a szülőt, aki akkora egy hányingert keltő senki, hogy AKARJA a gyerekét a hadseregbe. Meg a jó k*rva anyádat.
  • 5i #9
    Sztem jó, h van ilyen filmes is. Amikor például odament a kongresszusi tagokhoz és megkérte őket, h a saját gyerekeiket is küldjék háborúba...
    Ott derült ki igazán, h mennyire hisznek az iraki ügyben a kedves képviselők.
  • startmenu #8
    Sztem szarok voltak a filmjei. Próbálkozott de semmiről se szólt igazán. A zautógyárbezárásos filmet láttam utoljára most az m1-en. Na azt ne nézzétek meg. Szegény amcsikat sajnálni kell, mert kiment a nagy gonosz autógyár máshova, és tönkrement a városa. Így járás. Ilyen nálunk is volt már nem 1x. Csak nálunk itthon nincs MM aki lefilmezze.
  • Morden23 #7
    Addig mindenbe bele lehet magyarázni, ameddig nem a saját szememmel láttam az eseményt. Utólagos felvételek egymás után vágásával nagyon sok mindent lehet csinálni, kivéve BELEMAGYARÁZHATATLAN dolgokat.

    Amúgy nem is mondtam, hogy rossz lenne, amit Moore csinál, mint írtam, ő szükséges. De ettől függetlenül nem kell minden szavát szentírásnak venni. Ő is csak propaganda, még akkor is, ha ellenpropaganda.
  • Adam II #6
    Én nem bírom ezt a Mooret.
    Tény ,hogy Bush nagy baromságokat csinál meg ,hogy a nagy mennyiségű gyorskajától elhízol (maga Moore sem egy csontkollekció) de a sorozatában olyan baromságokat csinál. Mindenféle "dokumentumokat" éget el és dob szemétbe meg játsza az agyát az utcán. A Simpsonsban mondta egyszer Flanders: "Olyan vagyok mint Michael Moore csak vékonyabb és Isten szeret."
    Persze van amikor egyetértek az álláspontjával de az eltúlzott hülyeségekkel sokat veszít hitelességéből.
  • mrzed001 #5
    A 9/11-el, a kóla puska sültkrumplival olyan dolgokat mutatott be, ami
    1) szégyen USA-nak
    2) éppen ezért senki sem beszélt róla
    3) aki mégis próbált azt azonnal leállították
    4) aki utána próbált járni az okoknak azt elnémították

    Persze van ahol túlzásokba esik, de lényegében sokkal tárgyilagosabb, mint a propagandagépezet és a CNN együttesen.

    Meg talán azt se kellene elfelejteni, hogy a burgerzabáló zsíragy amcsiknak csak ilyen durván lehet felnyitni a szemét és rámutatni a nagy igazságra: átvertek b-zmeg és dróton rángatják az életed

    Mellesleg abba NINCS mit belemagyarázni, amit Bush 9/11-kor tett (fejjel lefelé olvasgat gyerekkönyvet, értesítik a támadásról, ideges de semmit se tesz, 2. repcsi ...)

    Szóval kíváncsi vagyok ezúttal milyen mocsokos szemétdombnak túrt el az aljáig
  • Tetsuo #4
    Ez látszik is a film első néhány percétől, amikor elkezdi fikázni Busht.
    Természetesen a legnagyobb bénázásait válogatta össze a Bokorgyurinak, h voltak néha épkézláb ötletei is azt minek mutassa, hiszen az megy felnagyítva a zösszes TVben. Ő a másik oldalt akarta bemutatni, ami sikerült is. Bush télleg olyan elbsztt interjút adott akkor, általában jobbat szokott, de akkor télleg ilyen xar volt.
    A többi esetben is hasonlóan járt el. Minek mutassa be a CIA pozitív lépéseit, (hiszen az megy a TVkben) ő a ballépéseket mutatta meg, amik igazak voltak..
    Mellesleg megjegyzem, 9/11-gyel kapcs volt ott még több rejtély is.. de ahhoz má' nézz be a NWO topikba! :)
  • Morden23 #3
    Azért a Michael Moore-os filmeket sem kell alapul venni. A koma munkássága elengedhetetlen amúgy, de az sem teljesen komplett, aki azt hiszi, hogy a Fahrenheit 9/11 mindent lefedő überigazságokat tartalmaz. Van benne jó adag elfogultság, ahogyan van egy CNN közvetítésben is.