Ötvös Tibor

Tévéfilm a szökőárról

A World Trade Center elleni terrorcselekmények után újabb, alig két éve történt katasztrófáról készül film. A Tusnami címet kapott drámát az HBO Films és a BBC Two közösen forgatja le.

2004-ben hatalmas árvíz öntötte el Thaiföld partjait. A Tsunami szökőár óriási pusztítást végzett. Rengeteg lakos vesztette életét és legalább ugyanennyi ember maradt fedél nélkül.

Megannyi dokumentumfilm után az HBO és a BBC Two úgy döntött, hogy közös erővel elkészítenek egy, a legutolsó képkockáig hiteles tévéfilmet a Tsunamiról. A drámai eseményeket bemutató film premierje év végén lesz.

A Tsunami forgatókönyvét Abbi Morgan készíti, a rendezést pedig Bharat Nalluri válallta el. A drámát a katasztrófa eredeti helyszínein, többek közt Phuketben és Khaolakban rögzítik. Olyan színészek tűnnek majd fel a filmben, mint a Ponyvaregényből és A majmok bolygójából megismert Tim Roth és a Hatodik érzékben brillírozó Toni Collette.

A hírek szerint a film elsősorban magára a tragédiára összpontosít, de kiemelt szerepet kapnak benne a túlélők megpróbáltatásai, a média reagálása a történtekre, valamint az újjáépítésben résztvevők érdekei is.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • vincuska #2
    de nem tudom David Hasselhoff miert nincs benne, mert tudna hasznalni a Baywatch-bol meritett tapasztalatait.
    Illetve Chuck Norris, aki fejest ugrott az oceanba es abbol keletkezett az egesz cunami!

    hat igen... a film "az ujjaepitesben resztvevok erdekeirol is szol", meg azoknak az erdekeirol akik egybol kamerat-ragadtak es odarohantak filmet forgatni. Szegyeld magad Tim Roth! rossz tim roth! ROSSZ!

    "I need to watch things die.. from a good safe distance.
    Vicariously I live while the whole world dies.
    You all need it too - don't lie."
  • hypno #1
    ..senki nem hallgat a katasztrófát látnoki képességekkel előre jelző tudósra. Ezt követően bekövetkezik a tragédia, amikor a pénzéhes szűklátókörű politikusok, kapitalisták, stb. (mindenkinek ízlése szerint) üzleti érdekeik miatt nem rendelnek el riadót.
    A véletlenül a közelben tartózkodó (hős és amerikai) orvosok, hegyi és vízi mentők ember feletti erőfeszítéssel mentik ami még menthető.
    A károk felmérése után minden ott folytatódik ahol kezdődött. A szűk látőkörű politikusok,...stb. összevesznek a koncon, de a leghősebb orvos, (vízi mentő?) jól megmondja a frankót.

    Dióhéjban kb erről szólhat a film.