SG.hu

Itt az újabb iWiW botrány

Újabb botrány robbant ki az iWiW közösségi portállal kapcsolatban. Ezúttal Cs. Kádár Péter, a Fiksz Rádió egyik munkatársa tett feljelentést a honlap üzemeltetői ellen közösség elleni uszítás és izgatás vádjával a III. kerületi rendőrkapitányságon.

Emellett többrendbeli bűnpártolás miatt feljelentette Straub Eleket, a Magyar Telekom elnök-vezérigazgatóját, Simó Györgyöt, a T-Online Magyarország Zrt. vezérigazgatóját, Weyer Balázst, az iWiW tartalomfelelősét és Szabó Mártont, a portál ügyvezető igazgatóját - írja a Magyar Hírlap. Cs. Kádár azt kifogásolja, hogy a honlapon közismert náci személyiségek, például Eva Braun, Joseph Göbbels, Josef Mengele és Adolf Hitler adatlapjára bukkant. Az inkriminált adatlapokat azóta a honlapot működtető T-Online Magyarország Zrt. már törölte.

"A T-online által tulajdonolt iWiW közösségi helyen hetek óta találhatók náci háborús bűnösök nevével jelzett tagok honlapjai. Barátaimmal közösen többször kértük, hogy a Mengeléket, Eva Braunokat, Goebbelseket, Hitlereket távolítsák el. Erre azonban nem került sor, sőt Szabó Márton, az iWiW ügyvezető igazgatója szerint e tagok eltávolítása törvénybe ütközne." - írja a honlapon Kádár Péter.

Az iWiW elleni támadások azóta szaporodtak meg, hogy a portált április végén egymilliárd forintért megvásárolta a T-Online. Egyesek hamis láncleveleket küldözgettek a T-Online vezetőinek nevében, mások kéretlen reklámüzenetektől tartottak, megint mások a személyes adatok biztonságáért aggódtak. A hisztéria odáig fokozódott, hogy a Nemzetbiztonsági Hivatal figyelmeztette az állami hivatalok dolgozóit, hogy veszélyes lehet az adatlapjukat megjeleníteni a portálon. A támadások egyébként nem kedvetlenítik el a felhasználókat. Az elmúlt két hónapban mintegy háromszázezer új tagot gyűjtött a portál, jelenleg 930 ezren vannak a közösségben.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Tetsuo #41
    Ez a Cs. Kádár Péter, aki írta a Diszkónika c könyvet??
    Eddig egy értelmes fickónak gondoltam, úgy látszik agyára ment a 'demokrácia'.
  • MerlinW #40
    De ku*vára unatkozik valaki... félelmetes:D
  • tucsilg #39
    miaz az iWiW ? De komolyan.... ?
  • johnnie_walker #38
    Teljesen el vagy tájolva. Itt nem "észrevételről" hanem szándékos sz#rkeverésről van szó, bár a tudatos reklámkampány sem kizárható, mint ahogy írta valaki.

    Ha nekem küldene egy jelölést Oszámábinláden (vagy bárki, akit hivatalból utálni/megvetni kell, de legalábbis "kultúrember" nem vállal azonosságot vele), először is "Nem Ismerem", aztán valószínűleg én is felháborodnék és konform nyárspolgárként (mert valójában az vagyok) talán még az illetékesek figyelmét is felhívnám a dologra... De hogy nekiálljak keresgélni, hogy hány Fránkenstejn meg Zámbódzsimi felhasználó van az iWiW-en, utána emiatt feljelentést tegyek a Rendőrségen - ehhez má' akkora tirpáknak kell lenni...

    Inkább nem folytatom, mert az ilyen prokarióták simán kikérik az adataimat az SG-től, aztán feljelentenek becsületsértését. De mondom, inkább sajnálom, mint megvetem az ilyen embereket, vagyis inkább irigylem őket a "hatalmas" gondjaik miatt.
  • norti #37
    A kormány és az ellenzék ugyanezt játssza. Arra se kíváncsi senki.
  • norti #36
    Jó, de ezek a nevek mit keresnek az iWiW-en? Sztem nem történelem könyv, vagy igen? LOL
  • Pestaa #35
    Jogos, de csinálhatnák halkabban is. Sokan nem vagyunk kíváncsiak rá.
  • raingun #34
    Ingyenreklám, szánalmas...
  • AgentKis #33
    Van valakinek listája az illegális háborúsbűnös nevekről? Meg persze kellene egy a legális háborúsbűnös nevekről is.

    Mondjuk ez a háburúsbűnös dolog elég nagy f@szság! Aki a "Demokrácia" mellett háborúsbűnözött az ártatlan, néha még hős is, aki ellene azmegugye...
  • joed #32
    CS. Kádár P...
    Hát akkor neked bizony a jó kurv@ anya'dat!
    Fix rádió? Az meg mi? Irigy kis nyomorék hernyó, attól, hogy valaki sikeresebb mint a szánalmas kis rádiód, miért kell egyből lejártani? Legalábbis megpróbálni.
    Grat., ez a suép magyar megszokott viselkedés.
    Egyébként a nálamnál okosabb jogászok az mondják itt, hogy "közösség elleni uszítás és izgatás" mint jogcím már nem létezik. Mellesleg úgyos elutasítjék a vádat.
    Egro kedves barátunk szépen lejáratta megát, csinált egy jó reklámot az iWiW-nek és még bizonyította is, hogy milyen tapló.