SG.hu

Mobillal kamerázott verés Debrecenben

Brutálisan megvertek és megrugdostak osztálytársai egy diákot a Bocskai Általános Iskolában. Az egyik diák telefonjával rögzítette az eseményeket - számolt be a Debreceni TV.

Januárban számoltunk be a Happy Slapping megjelenéséről Angliában, melynek lényege, hogy "válassz ki valakit az utcán, verd össze, filmezd le a mobiltelefonoddal és rakd fel az internetre". A mobiltelefonok kamerája sajnos már itthon is rögzít ilyeneket: a DTV beszámolója szerint brutálisan megvertek és megrugdostak osztálytársai egy diákot a Bocskai Általános Iskolában.


A tanulók rendszeresen verték társukat, és a felvétel szerint a földön fekvő, lefogott fiút felváltva rugdossák. A felvételt órán egymásnak küldözgették diákok. Otthon ugyan gyanúsak lettek a kék-zöld foltok, de a fiú azt mondta, hogy testnevelés órán sérült meg. A felvétel véletlenül került a szülőkhöz. "Én ezt egy szülőnek sem kívánom, hogy végignézze, amit mi végignéztünk, mert ha valaki így látja a gyermekét, akkor ezt nem lehet elviselni" - nyilatkozta az édesanya.


A gyermekpszichológus szerint életre szóló lelki hatásai lehetnek az ilyen megaláztatásoknak. Az iskola igazgatójának nyilatozata szeirnt sem ő, sem kollégái nem tudtak arról, mit művelnek társukkal a hatodikos gyerekek a szünetekben. Az igazgató most vizsgálja az esetet, és büntetést ígér. A megvert fiút másik osztályba rakják. A bántalmazók 14 év alattiak, és nem büntethetők, ennek ellenére a szülők feljelentést tesznek.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Mike at home #58
    szerintem meg félelelmre
    aki állandó rettegésben él, hajlamos agresszivan viselkedni
  • n0k0m #57
    En Daniaban elek es nem tapasztalok ilyeneket. 14-15 ev alatt hihetetlenul el vannak kenyeztetve a gyerekek, de erdekes modon nyugodt, baratsagos teenager/ felnott valik beloluk. 16 ev az alkohol/dohanyzas korhatara, ugyhogy europaban vezetnek is alkoholfogyasztasban (na meg 1 fore juto szexualis partnerben :D). Azthiszem a jolet, a kevesebb stressz kepes megteremteni az emberekben is a nyugalmat. Amerikaban ez talan azert nem mukodik igy, mert ott agressziora nevelik oket, itt meg emberi kapcsolatok fontossagara, termeszetessegere. Orulok, hogy europaban ez mukodik.
  • BaltásRém #56
    Teljesen egyetértek mikeal !
  • Omega #55
    En ez egész agresszióank, neveletlenségnek, 12-es karikáknak és tiltásoknak egy alapvető oka van: a családi környezet, hogy otthon mit látnak a gyerekek.
  • Mike at home #54
    szerintetetek amikor volt szigorusag, fegyelem, akkor nem vertek egymast a gyerekek? dehoigynem! Azert tipikus mentalitas, nem a szulo tehet rola, nem, hanem a kornyezet, mert nincs REND, FEGYELEM meg TERROR. Kivancsi lennek, hogy a nagy rendimadok tudnanak-e olyan korulmenyek kozott elni, ahol folyamatosan megalazza, terrorizalja, megfenyiti oket a tanar, nevelo (ezt aztan majd tovabbadjak a gyegebbnek amikor senki sem latja)
    A gyerekek brutalitasat nem vasszigorral es fajdalommal, szeretetmegvoinassal kell megszuntetni, hanem odafigyelessel, szeretettel. Normalis lelkuletu gyerek ilyet nem csinal, illetve 10-12 evesen meg nem gondol bele, mit is tesz, annak milyen hosszutavu kovetkezmenyei vannak. Azert mert gyerek. Nem egy kis felnott. Az agressziora nem agresszioval kell feleni, mert attol az az ember egyfelol sunyi masfelol igazi zsarnok lesz. Erdekes modon mindig az a geyrek verekszik az iskolaban akit otthon is vernek, vagy mentalisan bantalmaznak, es nem azok, akiket meghitt meleg csaladi feszek var otthon. Foglalkozni kell a gyerekkel, idot kell ra szanni.

    Egyszeruen elkeserit amiket irtok. Empatia teljes hianya, agresszio, borton, halal, kihereles. Miert gondoljatok, hogy masok folott annyira jo itelkezni? Mennyivel vagytok ti tobbek azoknal, akiket elitelnetek?
  • rhonkhan #53
    a büntetésekről annyit, hogy a szülők büntetése felesleges, nem tehetnek arról amit a gyerek elkövet, ugyanis már nincs az iskolákban szigorúság és fegyelem, a tanárok már szintén nem képesek megállítani a gyermekek Brutalitását
    amúgy én véres és brutális számítógépes játékokon és dúrva akció és horror filmeken nevelkettem fel, és semmi bajom szerintem agyilag.
    Szóval a megoldás ott rejlik, hogy az ember hamarabb érik már, hamarabb érzi úgy hogy felnőtté válik, és mivel nem tartja kordában semmi a tetteit, gondolok arra a törvényre ami a 14 éven alattiak büntethetetlenségéről szól,
    mikor kicsi voltam én is tudtam erről a törvényről, és mégsem éreztem úgy hogy ki kell használnom a korom adta lehetőségeket, hiába láttam dolgokat a számítógépen, nem éreztem úgy soha hogy meg kelljen őket csinálnom életben
    az is elképzelhető számámra hogy azok a gyerekek nem voltak Normálisak agyilag, és még ezért is fontos a Nevelőtábor létrehozása szerintem, amit 1 hozzászolással lejjebb írtam.
  • rhonkhan #52
    A legjobb megoldás szerintem a nevelőtábor.
    a gyerekeket szigorú nyári táborokba küldeni nyáron, és a tavaszi meg a téli meg az őszi szünetben, ahol a gyerekeket fegyelemre okatják és egyéb hasznos dolgokra, természetesen NAGYON SZIGORÚ táborban kell ennek létrejönnie, és kötelezőnek kell lennie . így ez érhet valamit, hogy a gyermekek megváltozzanak.
    Mert ez így ténleg szörnyű, és még ezen kívül sok más eset is van, ami szintén szörnyű (természetesen gyermekek követik el)
    és azok miatt is érdemes a Nevelő Táborok létrehozása
  • nenad #51
    a szuleiket kene alaposan megbuntetni,
    francert vallalnak be gyereket azok akik keptelenek ertelmes embert nevelni belole?
    Ezt kene torvenybe iktatatni komolyan, alapos pszciho es egyeb vizsgalatoknak vetni ala azokat akik gyeremeket vallalnak.
    Ez a problema gyokere nagyreszt ebben a korban.
  • Mike #50
    ezek csak 12 évesek voltak
    még nem ivarérettek de kórístatagoknak már öregek
  • Mindenhova #49
    De a már csak ivaréretteknek:)