MTI

Csalók 20 millió forintos kárt okoztak mobilszolgáltatóknak

Vádat emelt a Hódmezővásárhelyi Járási Ügyészség egy helybeli férfi ellen, aki hét társával együtt több mint húszmillió forint kárt okozott két mobilszolgáltatónak - közölte a Csongrád Megyei Főügyészség szóvivője.

Szanka Ferenc közölte, a nyolc vádlottat üzletszerűen, folytatólagosan elkövetett csalás bűntettével vádolják. A vádirat szerint a férfi a társaival 2013 júniusa és 2014 januárja között 109 alkalommal rendelt mobiltelefonokat az azokhoz tartozó előfizetésekkel együtt fiktív személyek nevére egy hazai telekommunikációs cégtől. A telefonokat és az előfizetéshez tartozó egyéb eszközöket jellemzően futárszolgálattal, de volt, hogy távközlési szolgáltatónál vették át.

A vádlottaknak már a megrendeléskor sem állt szándékukban fizetni a készülékek törlesztőrészleteit és az előfizetési díjakat. Ugyanilyen módszerrel 2013. október 29. és december 5. között wifi routereket rendeltek, összesen 5,7 millió forint kárt okozva. A vádlottak között van az egyik futárszolgálat munkatársai is - közölte a csoportvezető ügyész.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!