58
  • Mike at home
    #58
    szerintem meg félelelmre
    aki állandó rettegésben él, hajlamos agresszivan viselkedni
  • n0k0m
    #57
    En Daniaban elek es nem tapasztalok ilyeneket. 14-15 ev alatt hihetetlenul el vannak kenyeztetve a gyerekek, de erdekes modon nyugodt, baratsagos teenager/ felnott valik beloluk. 16 ev az alkohol/dohanyzas korhatara, ugyhogy europaban vezetnek is alkoholfogyasztasban (na meg 1 fore juto szexualis partnerben :D). Azthiszem a jolet, a kevesebb stressz kepes megteremteni az emberekben is a nyugalmat. Amerikaban ez talan azert nem mukodik igy, mert ott agressziora nevelik oket, itt meg emberi kapcsolatok fontossagara, termeszetessegere. Orulok, hogy europaban ez mukodik.
  • BaltásRém
    #56
    Teljesen egyetértek mikeal !
  • Omega
    #55
    En ez egész agresszióank, neveletlenségnek, 12-es karikáknak és tiltásoknak egy alapvető oka van: a családi környezet, hogy otthon mit látnak a gyerekek.
  • Mike at home
    #54
    szerintetetek amikor volt szigorusag, fegyelem, akkor nem vertek egymast a gyerekek? dehoigynem! Azert tipikus mentalitas, nem a szulo tehet rola, nem, hanem a kornyezet, mert nincs REND, FEGYELEM meg TERROR. Kivancsi lennek, hogy a nagy rendimadok tudnanak-e olyan korulmenyek kozott elni, ahol folyamatosan megalazza, terrorizalja, megfenyiti oket a tanar, nevelo (ezt aztan majd tovabbadjak a gyegebbnek amikor senki sem latja)
    A gyerekek brutalitasat nem vasszigorral es fajdalommal, szeretetmegvoinassal kell megszuntetni, hanem odafigyelessel, szeretettel. Normalis lelkuletu gyerek ilyet nem csinal, illetve 10-12 evesen meg nem gondol bele, mit is tesz, annak milyen hosszutavu kovetkezmenyei vannak. Azert mert gyerek. Nem egy kis felnott. Az agressziora nem agresszioval kell feleni, mert attol az az ember egyfelol sunyi masfelol igazi zsarnok lesz. Erdekes modon mindig az a geyrek verekszik az iskolaban akit otthon is vernek, vagy mentalisan bantalmaznak, es nem azok, akiket meghitt meleg csaladi feszek var otthon. Foglalkozni kell a gyerekkel, idot kell ra szanni.

    Egyszeruen elkeserit amiket irtok. Empatia teljes hianya, agresszio, borton, halal, kihereles. Miert gondoljatok, hogy masok folott annyira jo itelkezni? Mennyivel vagytok ti tobbek azoknal, akiket elitelnetek?
  • rhonkhan
    #53
    a büntetésekről annyit, hogy a szülők büntetése felesleges, nem tehetnek arról amit a gyerek elkövet, ugyanis már nincs az iskolákban szigorúság és fegyelem, a tanárok már szintén nem képesek megállítani a gyermekek Brutalitását
    amúgy én véres és brutális számítógépes játékokon és dúrva akció és horror filmeken nevelkettem fel, és semmi bajom szerintem agyilag.
    Szóval a megoldás ott rejlik, hogy az ember hamarabb érik már, hamarabb érzi úgy hogy felnőtté válik, és mivel nem tartja kordában semmi a tetteit, gondolok arra a törvényre ami a 14 éven alattiak büntethetetlenségéről szól,
    mikor kicsi voltam én is tudtam erről a törvényről, és mégsem éreztem úgy hogy ki kell használnom a korom adta lehetőségeket, hiába láttam dolgokat a számítógépen, nem éreztem úgy soha hogy meg kelljen őket csinálnom életben
    az is elképzelhető számámra hogy azok a gyerekek nem voltak Normálisak agyilag, és még ezért is fontos a Nevelőtábor létrehozása szerintem, amit 1 hozzászolással lejjebb írtam.
  • rhonkhan
    #52
    A legjobb megoldás szerintem a nevelőtábor.
    a gyerekeket szigorú nyári táborokba küldeni nyáron, és a tavaszi meg a téli meg az őszi szünetben, ahol a gyerekeket fegyelemre okatják és egyéb hasznos dolgokra, természetesen NAGYON SZIGORÚ táborban kell ennek létrejönnie, és kötelezőnek kell lennie . így ez érhet valamit, hogy a gyermekek megváltozzanak.
    Mert ez így ténleg szörnyű, és még ezen kívül sok más eset is van, ami szintén szörnyű (természetesen gyermekek követik el)
    és azok miatt is érdemes a Nevelő Táborok létrehozása
  • nenad
    #51
    a szuleiket kene alaposan megbuntetni,
    francert vallalnak be gyereket azok akik keptelenek ertelmes embert nevelni belole?
    Ezt kene torvenybe iktatatni komolyan, alapos pszciho es egyeb vizsgalatoknak vetni ala azokat akik gyeremeket vallalnak.
    Ez a problema gyokere nagyreszt ebben a korban.
  • Mike
    #50
    ezek csak 12 évesek voltak
    még nem ivarérettek de kórístatagoknak már öregek
  • Mindenhova
    #49
    De a már csak ivaréretteknek:)
  • uniu
    #48
    Ez jo 5let. Agressziveknek ivartalanitas:) Sztem nagyobb visszatarto ereje lehetne mint a halalbuntetesnek:)))
  • dez
    #47
    Én láttam a felvételt, és szerintem nem volt azért annyira brutális, mint ahogy be van állítva. Nem volt sokkal több egy gyerekverekedésnél. Nem rúgdalták erőből. Megérdemlik a feddést, de azért azt nem, hogy most példastatuálás végett tönkretegyék az életüket. Hülyék voltak, de még kinőhetik.
  • Mindenhova
    #46
    Azért ennyire brutálisnak nem kellene lenni! Elég lenne egy sima ivartalanítás, így csökkenne az agresszió, és megszabadulna a világ a vérvonaluktól. Ezt nem tanulják, nem PC, nem TV, stb. Ez a vérében van. Nem módósítható, nem gyógyítható. Viszont adófizatőnek még jó lehet.
  • babolyka
    #45
    Megvizsgálnám a megvert gyerek szüleinek felelősségét is. Elbeszélgetet avval gyerekkel hogy
    gong van az iskolába vagy kék zöld a gyerek.Gondolom
    hogy nagy bizalom volt a gyerek és a szülők között.??
    Azt a muja gyereket lehet töbször megverni aki hagyja magát vagy nem foglalkozik vele senki stb...még a tanárok se Mijen iskola ez / ősember képző/
    Nagyon sajnálom a gyereket de ilyen világot élünk
    Farkas törvény van
  • robrose
    #44
    Anyám szintén általános iskolában dolgozik, ott ahova anno én is jártam...

    Régen ha verekedés vagy valami szösszenet volt, jött az igazgató és a hatalmas tenyerével beterítette a delikvensek fejét. Mindneki lenyugodott, rend volt. Szűlők nem mentek panaszkodni, mert tudták h ez jogos volt.

    Napjainkban: anyám meséli h oylan verekedés volt az ebédlőben h a kis 20kilós zselézetthajúak székeket vagdostak egymáshoz. Vagy egy másik: neki esnek a tanárnak, rúgdossák, elküldik anyjába, de a tanárok nem tudnak és sajnos nem is tehetnek semmit.

    Ha mégis tesz valami szóbeli fenyegetést, dorgálást, bejön a szűlő és a gyerekek elött! anyázza (és megüti) a tanárt. (Löttek a tanári tekintélynek)

    Pár okos itt azt mondja h a szűlő a hibás.

    "A gyermek születésénél fogva jó, a környezet teszi vaddá."

    Tök igaz. Otthon szarnak rá, kimegy a haverokkal, megtesznek olyan dolgokat, amire a környezete nem reagál semmit.

    Tanár igen is tehet róla, h nem tud ilyen dolgokról. Én is kaptam anno "dorgálást", mely meglátszott (jogosan). Az osztályfőnököm észrevette a pofonok nyomát és egyből szociális gondozót akart hívni. Az "én időmben" a tanároknak volt tekintélyük, figyeltek ránk, és a "felsőbb éveseknek" is volt nevük.. Nem úgy mint most, h egy szaros 14éves lazán bedurrog egy 18évesnek..

    Én azt mondom, igenis megérdemlik a gyerekek az atyai pofont (mástól), a tanár a fegyelmit, az igazgató a szóbeli megrovást, a szűlőre pedig kiküldeném a szociális gondozót...

    A szép szóból nem tanul a gyerek. Lásd az amcsikat. Ott is minden megvan engedve a kölköknek. Meglehet nézni h hol tartanak. Fémdetektor kell a suliba stb...

    "de messzirol ugattok minden tudomanyos felfogast, emberek tobb tizeves munkajat kopitek le, mert kurvara tudjatok a frankot, mindenrol van velemenyetek amikor masoknak fajdalmat kell okozni"

    A tudományos felfogás nem egyenlő a való élettel és gyakorlattal. Ezt mindenki tudja. Mindig az adott helyzet mondja meg h mit lehet tenni! A kérdés csak az, meg is teszik?
  • szombi
    #43
    jogos önvédelem
  • Mike
    #42
    nem verheted el a kisgyerekeket
  • szivar
    #41
    Nem tudom hogy az milyen nevetséges lenne, ha négy-öt kiskorú srác nekedmenne az utcán, aztán megpróbálnának elrakni. Biztos tetszetős lenne a dolog.
    Vagy hagynád magad és elvernének, vagy szétkergetnéd őket és másnap kopognak a rendőrök, mert kiskorúakat bántalmaztál és ezt biza nagyon bünteti a törvény. Szerintem nagyon röhelyes lenne.
  • Mike
    #40
    onan szoptam ki, amiket irtál
    elég könnyü volt

    miért mennyi vagy, 50?
  • Ecology #39
    "annyira primitivek vagytok mint az osemberek szmeet szemert ez az elv? mi a francnak civilizacio? es en vagyok rfajanko, amikor te egy sotet homo erectrus vagy? es tudod ki az ocsed, szerintem nem kicsit vagyok idosebb nalad, es oszinte legyek gyulolom az ilyen primitiv gondolkodni keptelen gyermekpszichologiat tavolrol ugato de mindent jobban tudo onjelolt senkiket"
    Na látod itt egyedűl te vagy a sötét mert olyanokat beszélsz vagy inkább "ugatsz" amiről fogalmad sincs! Még hogy semmit nem tudunk felmutatni? Ezt honnan szoptad ki te szerencsétlen? Nem is ismersz minket! És azt honnan vetted,hogy nem kicsit vagy idősebb nálam? Ezt megint csak nem tudhatod ráadásúl a hozzászólásaidból lerí,hogy még gyerek vagy!Szánalmas! Csak pocskondiázol mindenkit de aki itt semmit nem rakott le az asztalra az pontosan Te vagy!!
  • toyotakacsa01
    #38
    Ez most jó reklám a sulinak.
    Bocskai Általános Iskola.
    Debrecen.
    Aki néz híradót, az biztos nem oda fogja íratni a gyerekét.
    A verekedő gyerekeknek meg hasonló jókat kívánok, mint amit csóri kölyök kapott tőlük.
  • szombi
    #37
    Nézd!
    Engem már elnáspángoltak egypárszor, és láss csodát:
    Soha eszembe nem jutott ezután, hogy másra kezet emeljek!
    Egyszer a testnevelőtanár pofozott fel istenesen, majd mikor otthon elpanaszoltam, apám azonnal ment az iskolába.
    Ott szembesült azzal, hogy én leanyáztam egyik osztálytársamat, és ezt észrevette.
    Még szép, hogy ezután apám nem a tanárt rúgatta ki, hanem engem büntetett meg.

    Én azt mondom, hogy igenis meg kell fenyíteni, meg kell torolni az ilyen gaztetteket.
    Ha nem, akkor soha nem tanulja meg a gyerek,hogy az ilyennek következményei lesznek!
    Javasolnám azonban a szellemi hadviselést. Például tudatni kell vele (akár egy kicsit eltúlozva),
    hogy mi az a börtön, mi az a nevelőintézet, mi az a gumiszoba. Aztán ha rosszat csinál,
    akkor jól rá lehet ijeszteni azzal, hogy ha mégegyszer ilyet csinál, akkor oda fog kerülni!

    Higgyétek el, ez nem okoz lelki sérülést, mert automatikusan kerülni fogja az olyan eseteket,
    amelyek ilyen helyekre juttatnák be a gyereket.
  • savior
    #36
    szerintem amputalni kellene azt a vegtagjukat, amivel a legnagyobb serulest okoztak
  • Mike at home
    #35
    azok mondjak hogy kell a gyereket verni akit eletukbe nem vertek! Hazament apatok reszegen es jol entangalt ok nelkul? Vagy egyesert elokerult a szijj? Mi a joistenrol pofaztok. Itelkezni nagyon megy, de messzirol ugattok minden tudomanyos felfogast, emberek tobb tizeves munkajat kopitek le, mert kurvara tudjatok a frankot, mindenrol van velemenyetek amikor masoknak fajdalmat kell okozni! Ti mennivel vagytok jobbak naluk? Semmivel! Ugyanolyan elvezetet okoz masok kinzasa, maximum nyiltan nem mertetek felvallani! Kb annyira ugattok a temahoz mintha azt mondanatok a balna hal! Hagyjuk mar a szakemberekre a problema kezeleset megoldasat. Ezt tanultak sok evig, van gyakorlatuk stb. Ti, mit tudtok felmutatni? Semmit
  • Mike at home
    #34
    terjunk mar vissza a kozepkorba!
    annyira primitivek vagytok mint az osemberek szmeet szemert ez az elv? mi a francnak civilizacio? es en vagyok rfajanko, amikor te egy sotet homo erectrus vagy? es tudod ki az ocsed, szerintem nem kicsit vagyok idosebb nalad, es oszinte legyek gyulolom az ilyen primitiv gondolkodni keptelen gyermekpszichologiat tavolrol ugato de mindent jobban tudo onjelolt senkiket
  • Cat #33
    most volt a tv2n és az rtlen is, hiradóban. Remélem jól a tökükre lépnek - még az igazgató felelősségét is megvizsgálnám.
  • Ecology #32
    Mike! Te egy fajankó vagy! Mindenkinek beszólsz de csak a nagy baromságokat! Szerinted ha börtönbe küldenénk egy ilyen kölköt akkor nem lenne személyisége és bűnöző válna belőle? Szerinted aki ilyet csinál annak milyen a személyisége? És szerinted ez nem bűn öcsém? Az ilyen egy állat és igaz hogy fiatal de bűnös! Régen levágták egy tolvaj kezét ha csak egy apróságot is lopott.Akkor volt visszatartó erő! Mostmeg védjük mindenkinek a jogait mert fiatal meg nem beszámítható meg stb. Ennyi erővel ne büntessünk meg senkit mert sérűlnek a jogai! És hidd el nekem nem a szülő tehet róla hanem a kölök. A világ legnagyobb bűnözői mind mind jó családból származtak és mégis szörnyűségeket követtek el pedig jól voltak nevelve!Nehogy már egy másik ember vigye el a balhét az igazi bűnös helyett!
  • Mike
    #31
    nem tanulna de sebaj
    a problémás gyereket nem szeretetmegvonással és kinzással kell jobb belátásra bírni
  • Mike
    #30
    te biztos férfi vagy nem túl idős és nincs még gyereked
    az összes rendpárti ilyen
    keményen kell a gyereket fogni, max majd nem lesz személyisége

    az fel sem merül bennetek, hogy egy gyerek mitől magatartászavaros?
    szerencse, hogy a nagyátlagnál képzettebbek a az illetékesek meg a gyivi munkatársai

    szerintetek nem fog a gyivi eljárni az ügyben?
  • Mike
    #29
    jogos
    az iskola felelőssége a gyermeked testi épsége
  • BandiG
    #28
    Kéne valami rohadt szigorú nevelőiskola az ilyen "bűnöző" gyerekeknek. Ritkán láthatnák a szüleiket, kevesebb szünetük lenne, nagyobb lenne a szigor és 1 év alatt a gyerek is megtanulná, hogy nem érdemes ilyet csinálni és még tanulna is a büntetés közben...
  • Xantia
    #27
    Feljelenteném az iskola igazgatóját.
    Elküldöm a gyerekemet iskolába, akkor azt várom tőlük, hogy úgy vigyázzanak rá mint én magam.
    Az igazgatót kellene úgy itélni, mintha saját kezűleg bántalmazta volna a gyereket. Ha az igazgató tudja, akkor lejjebb tolhatja a felelőséget (pl.: megszervezte, hogy ügyletben a szünetben 2-3 tánár felügyelje a gyerekeket, csak a tanár elszabotálta).
    Szóval felfüggesztett börtön büntetés az igazgatónak!
    Hipp-hopp meg lesz oldva a felügyelet.
    És mi van akkor, ha a gyerekek szünetben fegyverrel játszanak. Vagy egy csőbombával, méreggel.
  • Komolytalan
    #26
    Ja, persze minden felelősség a szülőé. Örül ha másodállás mellett a gyerek még megismeri, nemhogy nevelni tudja.
    Azt mondják korábban érik a fiatalság mint régen. Ha teherbe már lehet esni 12 évesen, akkor miért ne lehetne őket börtönbe küldeni? Ott is tanulhatnának, max a smasszer nem finomkodna velük, ha legközelebb emberkedni próbálnának.
  • Mike
    #25
    ja értem
    szal vissza a nádpálcát
    aha
    ezen már kicsit túlhaladtunk
  • Mike
    #24
    a gyerekek kegyetlenek
    mert nincsenek tisztában tetteik következményivel
    egyszerüen nem mérik fel, nem tudják felmérni

    de szó nélkül hagyni nem szabad
    ha egy gyerek veri az iskolában az osztálytársait, az a gyerek nem gonosz, nem szállta meg az ördög, stb, hanem igenis a szülő tehet róla
  • Mike
    #23
    lehet, hogy otthon a verőket nadrágstzijjal rakják helyre
    éppen ezért verik a gyengébbet
  • Mike
    #22
    mondjuk a bántalmazóknak kötelező pszichiátriai kezelés
  • Mike
    #21
    na ehhez is gratulálok
    kinevelnél pár jövő nélküli embert, aki bünöző lenne később, mást nem is tehetne
  • Mike
    #20
    nem igaz, hogy a tanár nem tudott róla
    másrészről én ezeket a kölköket páros lábbal rúgnám ki a suliból
  • Zedas
    #19
    A dolog ott kezdődik hogy mennyi egy tanár fizetése. 95%-ban nem azok mennek oda dolgozni akiket mélységesen érdekel a gyerekek fejlődése, hanem azok, akik nem tudnak máshol elhelyezkedni (tiszteletem az 5%-nak!). Ezek az emberek nem fognak odafigyelni a gyerekekre, főleg nem olyan áron hogy egy vadparaszt gyermek drága szülője beperli őket és elvesztik az állásukat.

    Igazából az a gond, hogy a 12 éves gyermeket már végi a jogrend, de vele szemben semmilyen retorziót nem alkalmaz.

    A testi fenyítés (illetve a lehetősége) észre térítheté ezeket a gyermekeket, de ki merné manapság ezt lehetőséget megadni a fentemlített pedagógusoknak? Manapság már nincsenek igazi gerinces, megbízható, kötelességtudó pedagógusok (megint csak tisztelet a kivételnek).