Napi Online

Büntetik a Google-t - 4 ezer milliárd a veszteség

Történetének legnagyobb zuhanását szenvedte el a Google részvénye, miután kiderült, csökkenhet a cég bevételeinek növekedési üteme és az amerikai igazságügy minisztérium is beperelte a társaságot.

A befektetõk ráadásul mostanában egyre nagyobb aggodalommal szemlélik a internetes szektor teljesítményét, a hét eleji csalódást keltõ Yahoo eredmények a Google részvények árfolyamán is mély nyomot hagytak. A keresõ papírjai pénteken történetük legnagyobb zuhanását produkálták, árfolyamuk egyetlen nap alatt több mint nyolc százalékkal csökkent.

Az elmúlt három nap során a bukás nagysága meghaladja a 14 százalékot. A Google értéke ezzel 20 milliárd dollárral, azaz mintegy 4000 milliárd forinttal csökkent, ennyivel lett vékonyabb a részvényesek, befektetők pénztárcája. Az amerikai igazságügyi minisztérium amiatt perelte be Google-t, mert az nem volt hajlandó adatokat szolgáltatni arról, mely szavakra keresnek rá felhasználói. (A Yahoo, a Microsoft és az America Online nem csinált ekkora lelkiismereti kérdést a személyiségi jogokból, õk minden adatot kiszolgáltattak, amit a kormány kért).

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
 • Inquisitor #30
  És ha jól sejtem a szerveződését, akkor seperc alatt áthelyezhtik magukat bárhova. De utána mi lesz? A demokratikus USA letiltatja a Google-t az USA-ból? :)
 • Equ #29
  kipukkad egy újabb lufi...
 • ZoliJ #28
  mit kell itt izgulni, ha nagyon nagy szarban lesznek, egyszerűen lelépnek az USA-ból (azt bumm az adónak)
 • rudiking #27
  Má az is hülyeség hogy egyáltalán kell nekik az a lista!Valószínűleg első körben ment volna az újságba!kb. ennyi értelmét látom. És ezenk kívül:ki az a fasz aki nem google-vel kerestet?
 • Normal #26
  Persze nem mutat megfelelő infót, mostanában terjednek az olyan felugró ablakok, amik kamu keresést nyomatnak a Googléra.
 • Tinman #25
  Gondolod, hogy aki komolyan akar robbantani az úgy keres infót, hogy beírja a gugliba: "tenorpista akarni nagy bádábumm in usa vagy hakkkkker/bamba-bomba kézikönyv"?
  Aki igazán profi az nem használ netet, ha használ akkor netkávézóból, vagy könyvtárból lehetőleg valami alja helyen ahol nincs kamera.
 • noss #24
  így első nekifutásra nekem is furcsa, kit érdekel hogy mire keresünk
  második nekifutásra nyílván nem a sex és az mp3 érdekelheti őket igazán, hanem a jóval kisebb arányú, de még jelentősnek mondható egyéb akármik :D akár a trend is
  akármik: bombarecepttől a teRRRRoRRRRistaaaán keresztül az egyéb törvénytelenségig, esetleg nemzetekre/országokra bontva az eredményeket, ha ip-ket is kapnak
  lényeg, h egy fasza feldolgozó progival kiértékelhetik, hogy "mi érdekli az embereket?" és máris jobb propagandát tudnak készíteni, egyéb lépéseket "eszközölni", stb.

  szal lehet használni bűnüldözésre, politikai meg minden más célra
 • papabear #23
  Azt mondja meg vki, kinek a szem. jogait sérti, ha a Google megmondja, hogy egymillióháromszázezerakárhányan kerestek rá a "sex" szóra. Nyilván nem ip címmel ellátott listát kellett volna beadniuk.

  (Nem mintha nem szaladna a totál ellenőrzés és diktatúra felé az usa enélkül is..)
 • Vorpal #22
  Levanám a Busch kormány szarva.

  Csak azt tudnám még minek fogdpossuk meg nekik egyáltalán a tenoristákat. Egy kettő felett pislantanánk aztán , jó utazást uram a Pan America járatán...
 • Cat #21
  kicsit el vagy tájolva a cégek mérete terén, a legnagyobbak éves bevétele simán összehasonlítható a magyar költségvetéssel.

  Pl. csak a samsung háromhavi nyeresége 2,64 miliárd dollár, azaz több, mint 500 milliárd forint - és ez a nettó profit, nem a bevétel!