Berta Sándor

Mobiltele­ví­zi­ós szolgáltatást indít az osztrák A1

Az A1 az első olyan osztrák mobilszolgáltató cég, amelynél öt televízióadó teljes műsorkínálata is elérhető a mobiltulajdonosok számára. Az ajánlat ráadásul az év végéig ingyenes.

Az A1 előfizetőinek most lehetőségük nyílik arra, hogy - amennyiben UMTS mobilkészülékük van -, élőben foghassák és nézhessék a az ORF1 és az ORF2 osztrák adók, valamint a CNN, a Euronews és a Comedy Channel műsorait. A műsorokat MPEG4 formátumba konvertálják át, amiket utána még egyszer átkonvertálnak mobilbarát formátumba, hogy a mobiltelefonok kis kijelzőjén is jól láthatóak legyenek.


A televíziós műsorok átjátszását biztosító szervereket többszörösen is védik, egyrészt a külső behatások, másrészt a belső fennakadások, üzemzavarok ellen. Az új szolgáltatás idén november 17-étől 2006. január végéig az UMTS mobiltelefonnal (például Nokia 6630, Samsung SGH Z500, Sony Ericsson V600i stb.) rendelkező előfizetők számára teljesen ingyenes, jövő februártól azonban már pénzbe kerülne. Hogy mekkora összegbe, azt az A1 nem hozta nyilvánosságra.

Jelenleg egyébként a mobiltelevíziós szolgáltatás igénybe vételéhez elengedhetetlen UMTS-hálózatokkal való lefedettség Ausztriában 62 százalékos. Az még egyelőre kérdéses, hogy a sógorok közül hányan lesznek fogékonyak a mobiltelevíziózásra és valóban mennyire lesznek élvezhetőek a kínált műsorok a mobiltelefonok kijelzőin.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!