MTI

Házasságra készül a Time Warner és a Microsoft

A világ legnagyobb médiavállalata, az amerikai Time Warner tárgyalásokat kezdett Microsofttal arról, hogy eladna neki az America Online (AOL) internetes tartalom szolgáltatóban való részesedéséből - írja a New York Post.

A terv az, hogy a Microsoft megvásárolná a Time Warner tulajdonában lévő AOL egy részét, majd azt összekapcsolná a saját internetes szolgáltatójával, a MSN-nel. Így a két cég nagyjából egyenlő arányban részesedne a vállalkozásban. A Time Warner hasonló ügyletről már tárgyalt a Yahoo! és a Google képviselőivel is, a legjobb esélyei azonban a Microsoftnak vannak.

Az AOL és a Time Warner 2001 januárjában egyesült.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • irkab1rka #4
    Szerintem ezt az amerikai piacfelügyelet nem fogja hegyni.
  • pemga #3
    A Microsoft-nak már van saját kábelhálózata nem? (Mármint CATV+háló). Mert a Warner-rel nem csak filmgyár, film+zene kiadóvállalat (hozzá örökös tagság a hozzá tartozó tenorszervezetekben) és a családi csokiskuglóf receptje jár, hanem egy kábelcég is :). Hozzá külön bejáratú tv-szolgáltatóval természetesen. Ha jól emlékszem az AOL Time Warner-nél is több mint egy évig vizslatták, hogy most jóváhagyják-e a mergert, vagy sem.
  • fawcet #2
    Ja! Éljen a monopol!
  • NuCLEARScoRp #1
    Kifejezetten okos húzás... hehe