SG.hu

IFA 2005: Intel digitális nappali

Az Intel-pavilon legfőbb látványosságai az ún. „Magic Room”, amely egy, a megszokottól igen csak eltérő ’játékbarlang’, továbbá egy multimédiás Mini Cooper és egy interaktív Intel ’asztal’.

Ezek a termékek a Philipssel, Medionnal és Arvato Mobile-lal közösen végzett tevékenységek eredményei. Ezek az együttműködések a vállalat szerint a digitális otthon elképzeléseit jelentősen közelebb hozták a valósághoz. A PRO7 műsorvezetője fogja az érdeklődőket az Intel pavilonjához kalauzolni a virtuális felfedezőúton. Az otthoni szórakoztató PC az egyszerű nappaliból először koncerttermet, mozit, majd múzeumot, sőt futball stadiont varázsol.

A sajtótájékoztatón Don MacDonald, az Intel Digital Home Group alelnöke és vezérigazgatója ismerteti az otthoni szórakoztatás PC-jét. Szintén itt, a gyártó bemutatja a Viiv™ technology (IVT) –t, az első olyan platformot, amit kifejezetten a digitális otthonokat szolgálja. Az IVT-t 2006 első negyedévében dobják piacra. Bizonyítandó, hogy a PC akár egy járművekbe szerelhető digitális szórakoztató egység irányító központja is lehet, bemutatják azt a tuningolt, vászontetős Mini Cooper-t, amely már az idei CeBIT-en is érdeklődők nagy tömegét vonzotta.

Az IFÁ-n szintén bemutatásra kerül a Philips és az Intel közös elképzelése alapján készült hordozható platform, a Philips Showtime Media Center MCP9350i, amely kategóriájában úttörő. Minden multimédiás formátumot támogat, vezetéknélküli kapcsolatainak segítségével a felhasználóknak lehetőségük van az összes személyes médiatartalmukat menteni, küldeni a digitális otthon bármely pontján.

Az Arvato Mobile, a Medion és az Intel együttműködésének eredményei a következő néhány hónap során látnak majd napvilágot. A medionbox.com egy internet alapú, fájlcserélő üzlet. Az arvato mobile platformjának segítségével ez az online szolgáltatás minőségi digitális tartalmat, pl. videót juttat el bármelyik nappaliba gyorsan, megbízhatóan és legálisan. A fejlesztés legfontosabb előnyei többek között a könnyű használat közé tartozik a jó használhatóság és kapcsolat a már meglévő szórakoztatóelektronikai termékekkel.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!