SG.hu

Különleges panorámaképek a 2005-ös Szigetről

Európa legnagyobb könnyűzenei fesztiválját, a Szigetet minden korábbinál nagyobb részletességgel dokumentálta a különleges technikával dolgozó Sziget 2005 Media Farm nemzetközi médiacsoport.

Az Óbudai-szigeten megrendezett rendezvényen a VR (Virtual Reality) fotósok nemzetközi hada gyűlt össze, hogy 360 fokos interaktív panorámaképek, filmek, fotók és videoklipek elkészítésével - minden eddiginél nagyobb mennyiségben - megörökítse az Sziget augusztus 10-étől egy héten át zajló életét. "A médiaprojekt középpontját a 'Sziget 2005 Media Farm' elnevezésű panorámaképek alkotják, amelyek egyedülállóan örökítették meg a mintegy 60 helyszínen 200 programot nyújtó fesztivált; nagymértékben eltérő fényviszonyok mellett, átfogva az állandóan mozgó, hömpölygő forgatag rendkívül színes életét és természetesen az előadóadásokat" - mondta Frenyo András, a médiaesemény ötletadója és szervezője.


A projekt eredménye a www.sziget2005.com honlapon tekinthető meg. "A honlapon található panorámaképek a fesztivál 13 éves történetéből az elmúlt 4 évet fedik le. A médiacsoport által közzétett képek és filmek kínálata folyamatosan bővül, mivel az akcióban részt vevő fotósok hazájából - Magyarországról, Németországból, Hollandiából, Ausztriából, valamint az USA-ból - folyamatosan érkeznek új anyagok" - teszi hozzá Frenyo András.

A honlapon bemutatott alkotások közül valószínűleg a legizgalmasabb médiaformátumot a 360 fokos panoráma-videofelvételek jelentik. Az egyedülálló, külön erre a célra tervezett hardvert - ami többek között egy HDV-kamerából és egy domború tükörből áll - a Concept Factory nevű német reklámügynökség biztosította a projekt számára. Szintén a honlapon található az eddigi fesztiválokon készített legnagyobb volumenű panorámakép-gyűjtemény is, ami még az esemény időtartama alatt felkerült az internetre. Külön érdekesség, hogy a látogatók ezen a helyen egy emlékkönyvet írhatnak alá, és elektronikus képeslapot is küldhetnek, amelyet a fesztivált lencsevégre kapó alkotók érdekes fotóiból és előadói portréiból választhatnak ki.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • gz8 #1
    Nagyon jó képek vannak, különösen a pipasátor tetszik