SG.hu

Itt az Intel ViiV-technológia

Az Intel bemutatta új platformmárkáját az otthoni digitális szórakozás számára.

Számos Intel által bevizsgált fogyasztói elektronikai cikket, szoftvert és online szolgáltatásokat által igénybe véve, kezdve a filmektől a zenéken és fényképeken át a játékokig, az elsőként az Intel Developer Forumon bemutatott Viiv-technológia a szórakozás új korszakát nyitja meg a felhasználók előtt. A Viiv technológián alapuló otthoni számítógépek könnyen kezelhetőek egy távirányító segítségével, valamint számos Intel technológiát tartalmaznak, beleértve ebbe a kétmagos processzort, a lapkakészletet, a platformszoftvert és a vezetékes hálózati lehetőségeket.

"Az Intel Viiv-technológia az első platform, amelyet az alapoktól fogva olyan digitális otthonok számára terveztünk meg, ahol a felhasználók igénylik, hogy bármikor, bárhol, eszközök széles skáláján hozzáférhessenek digitális tartalmaikhoz" - nyilatkozta Don MacDonald, az Intel elnökhelyettese és a Digital Home Group ügyvezető igazgatója. "A Centrino Mobile technológia sikerére alapozva hasonló márkastratégiát alkalmazunk az Intel legújabb PC-technológiáit tartalmazó digitális otthon platformunk esetében is. Az Intel Viiv technológia egy olyan fordulópontot jelez, ahol az innováció, a digitális eszközök sokfélesége, az első osztályú szórakozás és a legmodernebb technológia összefogásával a fogyasztók a saját maguk szájíze szerint alakíthatják az általuk átélni kívánt digitális szórakozás élményét."


Az Intel Viiv technológia márkanév vibrálást, élénkséget és a legújabb technológia iránt mutatott lelkesedést hivatott sugározni, amely lehetővé teszi az egyének számára a remek otthoni szórakozást. A vásárlók az Intel Viiv technológián alapuló rendszerekhez számos különböző formában juthatnak hozzá, kezdve a sztereó eszközökhöz, illetve DVD-lejátszókhoz hasonló kicsi, formatervezett fogyasztói elektronikai cikk-szerű megjelenéstől a hagyományosabb desktop vagy torony kialakításig.

A könnyebb használhatóság, valamint az általános szórakozási élmény emelése érdekében a cég fogyasztói elektronikai tulajdonságokat is beleintegrált a Viiv technológia platformba. A technológián alapuló valamennyi PC rendelkezik távirányítóval, valamint Windows Media Center Edition operációs rendszerrel, amely lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy PC-jüket ugyanúgy kezeljék, mint tévékészüléküket. A felhasználók filmet nézhetnek vagy játszhatnak, miközben a legújabb zenéket töltik le, mindezt egyetlen integrált rendszer és egy távirányító segítségével.

A platformba integrált új Quick Resume technológiának köszönhetően a felhasználók a tévékészülékhez hasonlóan gyorsan ki- és bekapcsolhatják PC-jüket (a bebootolást követően) egyetlen gomb megnyomásával. A színházjellegű hanghatás elérése otthoni elérése érdekében a Viiv technológián alapuló személyi számítógépeket 5.1.-es térhatású hangrendszerrel árusítják (opcionális támogatással a 7.1.-es térhatású hangzás számára).

Az opcionális tv-tuner kártyával ugyanez a személyi számítógép képes felvenni, megállítani és visszapörgetni élő tévéprogramokat és a merevlemezen tárolni azokat későbbi vetítés céljából. A felhasználók élvezhetik továbbá az on-demand tartalmat is. A Viiv technológián alapuló PC-k könnyedén kapcsolódnak a legújabb online szórakozási szolgáltatásokhoz, lehetővé teszik filmek és zenék letöltését, valamint hozzáférési lehetőséget biztosítanak a legfrissebb játékokhoz is - mindezt úgy, hogy nézni és játszani is a fotel kényelméből lehet.

A digitális tartalmak gyakoribbá válásával párhuzamosan felmerül az igény a fogyasztókban arra, hogy otthoni hálózatukon belül szabadon hozhassák-vihessék a tartalmakat a különböző eszközök között. Az otthoni hálózatok könnyebb kiépítése érdekében a Viiv technológia egy speciálisan kialakított szoftvert is magában foglal majd. A szoftver tartalmaz egy hálózati konfigurációs varázslót, amely a rendszer távirányítójával irányítható, így megkönnyíti a felhasználók számára, hogy különböző eszközöket kössenek össze, mint például hordozható média lejátszókat, DVD lejátszókat, televíziókat, és sztereó berendezéseket. A Viiv technológia tartalmaz továbbá integrált egy média szerver "motort", amely segít a digitális tartalmak más formátumúvá alakításában, hogy az Intel által bevizsgált eszközökön lejátszhatóak legyenek. Emellett az Intel, együttműködésben a PC, a fogyasztói elektronikai és a tartalomiparral, olyan specifikációkat dolgozott ki, amelyek segítségével a felhasználók képesek lesznek arra, hogy az internetről letöltött anyagokat könnyedén hordozzák a különböző eszközök között házon belül az otthoni hálózaton.


Az társaság által végzett, a fogyasztók otthoni technológiához való viszonyulását, az erre irányuló növekvő elvárásokat vizsgáló több éves kutatás eredményeit figyelembe véve, a Viiv technológián alapuló rendszereken számos számítógép-intenzív feladatot képesek elvégezni egy időben. Az Intel kétmagos processzorai lehetővé teszik, hogy ugyanabban az időben, a ház különböző helyiségekben több személy használja ugyanazt a számítógépet. Például a gyerekek a nappaliban letölthetnek és megnézhetnek egy filmet az Intel Viiv technológián alapuló személyi számítógépen, míg a szülők egy másik szobában az ugyanarról a PC-ról származó zenét hallgathatják a sztereó berendezéshez kapcsolódó digitális médiaadapteren keresztül.

A technológiában jártas és digitális média iránt érdeklődő felhasználókat megcélozva az Intel Viiv technológián alapuló személyi számítógépe világszerte 2006 első negyedévében számos rendszergyártótól elérhető lesz, különböző kialakításban és stílusban annak érdekében, hogy igazodjon az egyes otthonok stílusához és méretéhez.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!