SG.hu

A digitális technológia átformálja a szórakoztatást

Don MacDonald, az Intel Digital Home Group alelnöke és vezérigazgatója az Intel fejlesztői fórumán megtartott beszédében a növekvő digitális szórakoztatóipar fő lehetőségeire és kihívásaira fókuszálva elmondta, hogy a technológiai innovációk, új online szolgáltatások és az iparági szabványok könnyebb hozzáférhetőséget és nagyobb élvezetet biztosítanak akár otthon ülve, akár út közben. A felhasználóknak több lehetőségük nyílik arra, hogy a digitális élményt megtapasztalják bármilyen formájú és méretű eszközökön, megjelenítőkön.

MacDonald közölte, hogy az Intel PC-k széles körét, szórakoztató elektronikai cikkeket, mobil platformokat és technológiákat fejleszt. Lleleplezte a Viiv technológiát, az Intel platform márkáját, amely arra hivatott, hogy emelje a fogyasztók digitális szórakozási élményét.


"A digitális technológia új tartalmak, újfajta közvetítési lehetőségek és innovatív digitális eszközök széles körének fejlesztését segíti elő, amelyek egy új digitális szórakoztató ipar kezdetét jelzik" - mondta MacDonald. "Mivel az Intel a digitális szórakoztatás egyszerűbb hozzáférhetőségére és a hozzá tartozó, az otthon bármely pontján megtalálható különböző berendezésekre fekteti a hangsúlyt, ezzel párhuzamosan rengeteg vállalat kap eddig még nem tapasztalt mértékű lehetőséget, hogy ehhez innovatív eszközök, tartalmak és szoftverek széles körével álljanak elő. Az Intel Viiv technológiája ezt a célt szolgálja."

Az Intel technológiával ellátott és a jövőben a megfelelő szórakoztatóipari eszközökkel, szoftverekkel és online tartalmakkal (film, zene, fotó, játék) körülölelt Intel Viiv (ejtsd: vájv) alapú PC-k kezelését megkönnyíti a távirányíthatóság. A Viiv technológia a szórakozási lehetőségek új tárházát biztosítja a felhasználóknak. Az Intel bemutatott egy kicsi, a cég új generációs, Yonah kódnevű ikermagos processzorával ellátott felhasználóbarát PC-t, amely a Golden Gate nevet viseli. A Golden Gate PC lehetővé teszi HD-videók futtatását, a játékok élethűbbé tételét, és mégis elfér a tévéállványon.


Az Intel a szórakoztató elektronikai cikkekhez, plazma TV-hez és személyi médialejátszókhoz is fejleszt platformokat. MacDonald bejelentette az Intel Oplus MN301-et, amely az "rendszer a chipen" (system-on-a-chip, SoC) multimédiás megjelenítő processzorok új szériája, ami éles és valósabb színű megjelenítést biztosít a sík képernyők számára. A kétcsatornás HDTV gyártásra kész tervei már elérhetőek. Az Oplus MN301 képfeldolgozó egység és az Oplus Image Perfecting Engine az Intel által 2005 áprilisában felvásárolt és az Oplus Technologies Inc. izraeli leányvállalatának, az Oplus Technologies Ltd. terméke.


MacDonald megjegyezte, hogy az iparági szabványok kérdése létfontosságú, a digitális tartalmak otthonról való elérésének és az adatok házon belüli áramlásának biztosításában. A cég éppen ezért folytatja szoros együttműködését a szabvány-csoportokkal és szövetségekkel, mint például a több mint 250 tagot tömörítő Digital Living Network Alliance-szal, és a vezetékes ill. vezeték nélküli technológiában élen járó WiMAX-szal, Wi-Fi-vel és vezeték nélküli USB-vel. MacDonald elmondta, hogy az Intel nemrég csatlakozott a HomePlug Industry Alliance nevű szervezethez, amelynek fő célkitűzése, hogy az elektromos hálózatot alkalmassá tegye adatok továbbítására. Végül elmondta, hogy a vállalat meggyőződése, hogy egy szabványos kijelző interfész bármely digitális otthon kiépítésében létfontosságú.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!