Ötvös Tibor

A vámpírok visszatérnek

Rómeó és Júlia története rengeteg feldolgozást ért meg. Készült belőle már musical, akciófilm, dráma, romantikus film és horror is. Igen, horror is. A 2003-ban, részben hazánkban forgatott „Underworld” című akció-horror-thriller-romantikus film alapjaiban a Shakespeare-által papírra vetett romantikus történetre épül.

Adott két faj (család): vámpírok és farkasemberek. Évszázadok óta gyűlölik egymást, vadásznak a másik fajra. Egy nap azonban a vámpírok elit vadásza, Selene (Kate Beckinsale) találkozik egy farkasemberrel, Michael Corvin-al (Scott Speedman), akibe egyből beleszeret. A történet folyamán kiderül, hogy Michael miért olyan fontos a fajtársainak és vajon Selene feláldozza-e eddigi életét a szerelemért?



A válasz egyértelmű és aki látta a filmet emlékszik rá, hogy a vége egyértelműen folytatást sugallt. És így is lett! A mai napon bejelentették, hogy befejezték az „Underworld: Evolution” címen 2006 januárjában mozikba kerülő film forgatását. Még hátravannak az utómunkálatok, melyekkel decemberre készen akarnak lenni.

A sztori ott folytatódik, ahol az első abbamaradt. A Bill Nighy alakította fővámpír és a farkasemberek vezetője meghalt, Selene és Michael szerelme azonban továbbra is tiltott dolognak számít. Nehezíti a dolgukat, hogy Michael már egy vámpír-farkasember keverék, hiszen Selene az első rész végén harapásával menti meg az életét. A szerelmesek együtt próbálnak fényt deríteni származásukra, mely egy hatalmas összecsapásban teljesedik ki, ahol a halhatatlanoknak szembe kell nézniük sorsukkal.

Az eddig nyilvánosságra került sztori elég gyenge lábakon áll, több sebből is vérzik. Az első például, hogy Selene pontosan tudja, honnan is származik, hiszen őt Nighy vámpírja alakította át, miután megölte a szüleit. Michael származása szintén tiszta, ugyanis a farkasemberek a vére miatt vadásznak rá és a filmben el is hangzik, miért is a Corvin-ág egy tagjának vérére van szükségük. Rossz hír, hogy a filmet ezúttal nem Pesten forgatták, így kis hazánk egy újabb produkcióból marad ki!

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Robeast #8
    ...a dvd lejátszót :)
    Egyébként bagy baj az, hogy CSAK látványos meg izgi. Végülis ha már valami vámpíros meg farkasemberes akkor már legyen egy kicsit horror is. Értem ezalatt, hogy ha nem is belezik ki egymást, de leglább csöpögjön az a CGI vér.
  • p00h #7
    sztem meg nagyonnagy film volt... látványos, izgi, jó kikapcsolni
  • edios #6
    Na! Feléled Görög Zita?:D WOW Jó lenne ha a készítők fantáziája is feléledne egy picit..
  • [NST]Cifu #5
    Az Underworld engem kicsit a Whitewolf-féle RPG-k világára (Vampire: The Masquarade, Wererolf: Apocalypse, stb.) emlékeztetett, csak szódával nagyon felhigítva. Amúgy eléggé középszerű film volt, és csatlakozom az elöttem szólókhoz: ebből a témából sokkal, de sokkal jobbat is ki lehetne hozni... :(
  • Robeast #4
    Görög Zita játszik a második részben is és állítólag nagyobb szerepe lesz...bár annál csak nagyobb tud lenni... :)
    A rendező meg eleve trilógiának tervezte a filmet.
  • Nenrandil #3
    görög zita néni az első részben szerepelt mint vámpír hercegnő majd alg 5 perc után le is mészárolták...Nem hiszem hogy visszatér a másodikrészben...Egyébként...Az underworld csak azért állja meg a helyét mert nem igazán volt épkézláb vámpír film...(Blade3)
    Szóval ezért talán érdemes folytatni... de egyébként az első részből is többet lehetett volna kihozni...
    Nem értem miért kellett egy amúgy jól felépített világot, és hangulatot a csöpögős romantikus részekkel agyon vágni...És félek a msáodik rész még gyengébb lesz mint általában a folytatások(tisztelet a nagy nagy kivételeknek)
  • Cat #2
    nem ebben játszik egy magyar csaj? meg lehetett volna említeni
  • Robeast #1
    Engem mondjuk nem érint, de elég spoileres dolgokat írtál itt.
    Amúgy jó kis rövid, tömör cikkeid vannak, tetszik, keep on! :)