COMPUTERWORLD

Új mobil processzort mutatott be az AMD

Az AMD bemutatta új mobil processzorát, az Athlon 64 4000+ változatát, amelyet kifejezetten nagyméretű, legalább 15 vagy 17 hüvelykes kijelzővel felszerelt noteszgépekbe ajánl.

Az úgynevezett desktop replacement notebookok nem annyira mobil, mint inkább hordozható számítógépek, nagyok, nehezek, akkumulátorról csak rövid ideig működnek, azonban teljesítményben felveszik a versenyt az asztali gépekkel is. Természetesen a mobil Athlon 64 4000+-nak is van energiatakarékos megoldása: a PowerNow! a technológia a processzor terhelésének függvényében képes módosítani a chip órajelét és működési feszültségét, ezáltal csökkenteni a fogyasztását és hőtermelését olyan esetekben, amikor nincs kihasználva.

A mobil Athlon 64 4000+ processzor 2,6 GHz-en működik, 1 megabájt másodszintű gyorsítótárat és egycsatornás DDR400 memóriavezérlőt tartalmaz. Az AMD adatai szerint a chip maximális fogyasztása 62 watt, ez egyértelművé teszi, hogy a processzort nem vékony és könnyű utazó notebookokban láthatjuk viszont. E kategória számára az AMD az alacsony fogyasztású mobil Athlon és a Turion termékcsaládot ajánlja.

Az AMD utoljára éppen egy éve, 2004 augusztusában mutott be új mobil Athlon 64 processzort, akkor a 3700+ változattal lett gazdagabb a vállalat termékkínálata. A most megjelent 4000+ kivitellel együtt a mobil Athlon 64 sorozat immár hattagú, a legkisebb teljesítményű verzió a 2800+ modellszámot viseli. Az új AMD processzor listaára ezer darabos megendelés esetén darabonként 382 dollár. A nagy számítógépgyártók közül a Fujitsu-Siemens máris jelezte, hogy új AMILO noteszgépébe a mobil Athlon 64 4000+ processzort építi be. Ez a számítógép a jövő hónap során jelenik meg az üzletek polcain.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • szabolcs15 #2
  • TH448 #1
    Ami érdekes ebben, hogy a ~72e-s árból (gondolom a fujitsu és tsa-i többet rendel és még olcsóbb), lesz vagy 300e, mire a felhasználóhoz kerül, és a noti kerül vagy 600-700e-be... Durva...