CW Számítástechnika

Az AMD bemutatta virtualizációs technológiáját

Az Advanced Micro Devices első ízben - és a vártál korábban - betekintést adott a "Pacifica" virtualizációs technológiájába, amelyet a szerver-és az asztali számítógépekben használt processzoraiban kíván hasznosítani.

A technológia alapelve az, hogy segítségével egyszerre több operációs rendszert és alkalmazást lehessen egyszerre futtatni különböző környezetekben, de egyetlen processzor segítségével. Ezáltal egy számítógép-rendszer több virtuális rendszerré tagolható fel - állt az AMD szerdai közleményében. A Pacifica 2006-ig még nem fog szerepelni az AMD termékcsaládjában, azonban a mai napon, a Texas-i AMD Reviewer's Day rendezvényen bemutatták különböző virtualizációs szoftver-szolgáltatónak, és elemző-cégnek.


Egy chip egyszerre több operációs rendszert is futtatni tud majd, tehát pl. újraindíthatjuk az egyiket, miközben a másikon dolgozunk tovább

Az AMD és az Intel is tervezik a mainframe-ekben és a csúcsgépekben használt virtualizációs technológia kibővítését az x86-alapú szerverekre, asztali gépekre és hordozható eszközökre. Az Intel úgy nyilatkozott, hogy a saját, "Vanderpool" névre keresztelt virtualizációs technológiája valamikor ebben az évben fog megjelenni a gyártó asztali- és Itanium szerverprocesszoraiban.

Az AMD állítása szerint a Pacifica 2006 második felétől válik majd elérhetővé mind a kliens-, mind a szerverprocesszorokban; később pedig az egymagos és a kétmagos AMD64 processzorokban. A Pacifica tervezése szerint a Microsoft, a VMware és a nyílt forráskódú XenSource Xen virtualizációs szoftvereivel működik együtt. Az AMD és a XenSource februárban jelentette be a Xen integrálását az AMD64 technológiába.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Athlon64 #3
    Hát ez tényleg érdekesen fest!!!?
  • ttt ttt #2
    Érdekes, hogy az AMD-s virtualizációs technikát egy Inteles megoldási vázlattal szemléltetitek...Gratula...
  • AL7 #1
    Alighanem haladni kell a korral az AMD-nek is :D
    És ahogy ez lenni szokott, még egy hajszálnyival jobb is lesz, mint at Intel hasonló próbálkozásai.