Specker Balázs

Egy éves az európai iTunes, 50 millió dalt adtak el

Az Apple bejelentette, hogy a zenerajongók több mint 50 millió számot vásároltak meg és töltöttek le az európai iTunes virtuális zeneboltok kínálatából az első évben.

Az iTunes 2004 júniusában indította el szolgáltatását Nagy Britaniában, Franciaországban és Németországban, és most már 17 európai országban - Ausztriában, Belgiumban, Dániában, Finnországban, Görögországban, Írországban, Olaszországban, Luxemburgban, Hollandiában, Norvégiában, Portugáliában, Spanyolországban, Svédországban és Svájcban is jelen van.


A zenebol európai részlege több mint 1 millió letölthető zeneszámot kínál, és választékában megtalálható az összes nagyobb konszern mellett 1000 független kiadó anyaga is. "Minket is megdöbbentett, hogy már az első évben több mint 50 millió dalt adtunk el" - mondta Eddy Cue, az Apple alkalmazásokért felelős alelnöke a Geekinformednak. "Szeretnénk megköszönni az európai zenerajongóknak, hogy ilyen sikeressé tették az iTunest a kontinensen" - tette hozzá.

Az Apple azonban a jövőben új vetélytársakkal kénytelen szembe nézni, mivel a Microsoft is szemet vetett az online zenei piacra, és a szoftveróriás már bejelentette, hogy nekiállt fejleszteni saját szolgáltatását. Az iPod népszerűsége a tengerentúlon is töretlenül ível felfelé, a felmérések szerint egyes fájlcserélő rendszereknél is közkedveltebb.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • pafi #3
    Mikori fotó lehet ez? OS9 és G4. Ez szerintem legalább öt éves kép...
    Az tuti, hogy ITMS nem volt még amikor készült, mert ott lenne baloldalt...
  • maozedong #2
    Én konvertáló prg nek használom, kicsit gagyi a kezelő felülete. Drukkolok az apple nak, h a microsoft ne nagyon tudjon bekavarni
  • Lenny #1
    Ha lenne MO.-n is ez a szolgáltatás, biztos kipróbálnám. Lejátszónak egyébként az iTunes-t használom.