MTI

Ezer magyarországi bankkártyát érint a támadás

A múlt hét végén nyilvánosságra került amerikai hackertámadás legalább tíz magyarországi kereskedelmi bank által kibocsátott, mintegy ezer bankkártyát érint - mondta Binder István, a Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyeletének (PSZÁF) szóvivője csütörtökön az MTI-nek.

A felügyelet folyamatosan tájékoztatást kér a kereskedelmi bankoktól a hackertámadásban érintett bankkártyákról. Az eddigi, nem végleges adataik szerint mintegy ezer olyan magyarországi kibocsátású bankkártyáról tudnak, amelynek adataihoz hozzájutottak az adatlopók. Az érintett bankkártyák nagy része már forgalomból kivont, lejárt vagy más okból a forgalomból kivett plasztiklap. A hacker-támadás során a bankkártyák száma és a bankkártya birtokosának neve került illetéktelen kezekbe, a kártyák PIN-kódjához egyetlen esetben sem jutottak hozzá, hangsúlyozta a felügyelet szóvivője.

A múlt hét végén napvilágra került hackertámadás során a MasterCard egyik szolgáltató cége, az amerikai Atlantában található CardSystem Solutions rendszerét törték fel, összesen 40 millió bankkártya adatához jutva ezzel hozzá. A PSZÁF eddigi információi szerint egyetlen esetben sem érte kár a bankkártyák kibocsátóit és birtokosait.

Az MTI eddigi információi szerint 10 magyarországi kereskedelmi bank - az OTP, a K and H, a Budapest Bank, a Raiffeisen Bank, az Inter-Európa Bank, a Citibank, a HVB Bank, a CIB, a Magyar Külkereskedelmi Bank és az Erste Bank - által kibocsátott kártyák érintettek az ügyben.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Mighty #4
    Meg nem kaptam SMS-t olyan tranzakciorol, amit nem en inditottam :)
  • concrete #3
    olyan mindegy, a bank fizeti ...
  • megrab #2
    Megint csak azt kérdem, hogyan érezzük magunkat bizonságban?

    Az adatlopás ősz óta folyt, a lefülelés után csak egy hónappal jelentik be a dolgot ráadásul még akkor is csúsztatgatnak. Ebben a dologban sokkal több lehet mint amit bevallottak. Nekem tényleg az a gyanúm, hogy eleve nem akarták nyilvánosságra hozni az esetet.
  • pbanfa #1
    És akkor még vajon mennyi lehet, amit nem ismernek be és mennyi, amiről nem is tudnak?!