Dojcsák Dániel

Betörtek az amerikai T-Mobile-hoz

A világ egyik legnagyobb mobil óriása, a T-mobile hivatalosan is beismerte, hogy 2003-ban hálózatába illetéktelenek sikeresen behatoltak. Nyitott kérdés, hogy a hacker később képes volt-e visszatérni vagy nem.

A mobiltelefon szolgáltató elismerte a hírt egy online támadóról, aki hozzáférést szerzett hálózataihoz, de arról nem adtak információt, hogy a bűnöző megsértette-e az előfizetők szémélyiségi jogait. A cég azt nyilatkozta, hogy a behatolást 2003 végén észlelték és azonnal megtették a megfelelő lépéseket, hogy kizárják a behatolót. A nyomozás kiderítette, hogy az azonosítatlan személy 400 T-mobile előfizető nevéhez és TB azonosító számához fért hozzá. Az érintett előfizetőket azonnal írásban értesítették.

"Azonnal tájékoztattuk az Egyesült Államok titkosszolgálatait és felkértük nyomozásra az ügyben, illetve a hacker megtalálására." - nyilatkozta a T-mobile szóvivője. Az esetet először a SecurityFocus online biztonságtechnikai információs oldal jelezte, irásuk szerint a 21 éves Nicolas Jacobsent gyanúsították meg a tavaly októberi bűntény elkövetésével. Egy esküdszéki vádirat szerint Jacobsent kétrendbeli csalással és visszaéléssel vádolják, de nem jelölték meg a sértettek nevét.

A T-mobile állítása nyitva hagyja a kérdést, hogy kizárták a behatolót már 2003-ban, mivel a bírósági iratok szerint Jacobsent 2004 március 15. és 2004 október 26, közötti időszakban vádolják behatolással. A mobilszolgáltató nem kommentálta eddig az ellentmondást, de egyes források szerint a hálózatuk ugyanannak a hackernek lett többször is áldozata.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Amse #10
    Haverom mondta, hogy 1 ember megkereste msn-en úgy, hogy nem tudta ki és elmondta neki, hogy feltörte a tmobile-t és le tudja szedni a teleefonszámait ami a kártyáján van és sms-t is tud küldözgetni a nevében.És azt mondta, hogy fel is hívták az ismerősei, hogy milyen sms-eket küldözget nekik.Nem tom igaz e, de azért para.
  • Frank99 #9
    7 hónapig volt hozzáférése.

    "Nyitott kérdés, hogy a hacker később képes volt-e visszatérni vagy nem."

    sztem igen. ő folyamatosan ott volt...

    :-)


  • AS #8
    Trémobil! Megérdemli!
  • Orgi-CRPD #7
    Udv!
    Mindket elos mondatot vegigolvastam.
    A cikk elso mondatat es a hacker-howto-et is.
    Miert kerded?
  • [HUN]PAStheLoD #6
    végigolvastad akár csak az első mondatot is ?
  • Orgi-CRPD #5
    http://lme.linux.hu/forditas/hacker-howto.html
  • dduma #4
    lolka. :D a cipő méretemet is tudják?
  • aDannyBoy #3
    Wilddog: Az USAban semmi sem lehetetlen, amúgy valszeg úgy, hogy náluk a TB az nem csak EÜre van, hanem általában egy társadalmi azonosító
  • Wilddog #2
    Hmmmm... egy telefonos szolgáltatóhoz hogy a bánatba kerülhet az előfizető TB azonosítója???
  • eX #1
    Hát ez jó hí mert én nem kaptam levelet a T-mobíltól csak cseket eddig!