SG.hu

Elindult az első magyar vállalati IT blog

A vállalati informatikáról írja "IT lábjegyzeteit" Dr. Bőgel György, a KFKI Csoport stratégiai tanácsadója.

Szédítő sebességgel hódították meg az elmúlt évben a szélesebb nyilvánosságot is a blogok. A személyes naplókon és szűk körű információcserén túlnövő webnaplók (web log = blog) elérték a politikát, majd átformálták az üzleti kommunikációt. A fejlett internetes kultúrával rendelkező országokban nemcsak az informatikai és gazdasági portálokon váltak mindennapossá a személyesebb hangvételű naplóbejegyzések, számos vállalati szakértő választotta ezt az utat, hogy közzétegye gondolatait. Ehhez képest a KFKI kezdeményezése abban tér el a korábbi kísérletektől, hogy már az eredeti tervek is a kétirányú kommunikációt tűzték célul, míg a "hagyományos" blogok jobbára az egyoldalú közlésekre szorítkoznak.

Az IT lábjegyzet tehát nemcsak egy újabb menüpont a KFKI honlapján, hanem az alkotók szándékai szerint egy kötetlen, oldott hangvételű, de magas szintű szakmai fórum, ahova észrevételekkel, és ötletekkel épp úgy lehet fordulni, mint kérdésekkel, vagy éppen tanácsadásért. A színvonalat Dr. Bőgel György, a KFKI stratégiai tanácsadója, a Debreceni Egyetem docense, a CEU Graduate School of Business professzora, számos szakkönyv és számtalan cikk szerzője garantálja.

A blog nem helyettesíti a cikkeket, vagy a mélyebb elemzéseket, de kiválóan alkalmas arra, hogy felhívja a figyelmet egy-egy problémára - mondja Bőgel György. Az IT lábjegyzet tehát nem "klasszikus" vállalati blog, hiszen nem egy cég tevékenységére, termékeire, szolgáltatásaira kívánja felhívni a figyelmet, hanem az üzleti informatika gyakran áttekinthetetlennek tűnő világában segít eligazodni. A blog azonban nem "szakértői kinyilatkoztatás", a létrehozó cég feltétlenül számít a bejegyzésekhez fűzött észrevételekre, kiegészítésekre, esetleges ellenvéleményekre.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!