Berta Sándor

Olcsó számítógépet dob piacra az AMD

Az AMD bejelentette, hogy hamarosan piacra dobja a Personal Internet Communicator (PIC) nevű készülékét. Az új termék rá tud kapcsolódni az internetre és monitorral együtt sem kerül többe 250 dollárnál.

A fejlődő és az elmaradott országok számítógépekkel és internet-hozzáférésekkel való ellátása egyre jövedelmezőbb befektetésnek tűnik. A PIC része az AMD által életre hívott "50x15" nevű kezdeményezésnek, amellyel a vállalat azt akarja elérni, hogy 2015-ig a világ népességének az 50 százalékának legyen internet-hozzáférése. Jelenleg a több, mint hat milliárd Föld lakónak csupán tíz százalékának van kapcsolata a világhálóhoz.


AMD Geode WebPAD

Az olyan - mind területileg, mind pedig a lakosság számát tekintve - hatalmas országokban, mint amilyen például India, Kína, Oroszország, Brazília vagy Mexikó az internetezéshez hiányzik a megfelelően kiépített infrastruktúra, ráadásul az AMD szerint ezekben az államokban az emberek többsége olyan szegény, hogy nem engedheti meg magának, hogy PC-t vásároljon. A PIC értékesítését a cég át fogja engedni a helyi internet-szolgáltatóknak és a telefontársaságoknak. A vállalat tervei szerint az új termékből akár 200 milliót is eladhatnak majd szerte a világon.


AMD Geode processzor

A készülék lelke egy Geode GX500 típusú processzor, ezt 128 MB RAM és egy 10 GB-os merevlemez egészíti ki. A billentyűzetet és az egeret USB-portokon keresztül lehet a mini számítógéphez csatlakoztatni. Az operációs rendszer minden bizonnyal valamelyik Windows-verzió módosított változata lesz. Az AMD ezen kívül alapvető szoftvereket is fel kíván telepíteni a PIC-re.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • noss #15
    ham-ham!
  • rosemberg #14
    hát elég nevetséges próbálkozás mert akit érdekel az internet az vesz egy normális számitógépet vagy akinek egy normális számitógépe van akkor elöbb utóbb beköteti az internetet de arra jöttem rá hogy amíg nem volt számitógépem nem is kellett az internet megvoltam nélküle ööööööööööö hogy is van ez?
  • irkab1rka #13
    De az biztos hogy nem én fogom etetni a te gyerekeidet...
  • dez #12
    Az ember nem haszonállat, valamilyen szinten fenn kell tudnia tartani önmagát. Ez igaz nagyobb egységekre is, mint pl. város, ország.
  • Walaki #11
    "a vállalat azt akarja elérni, hogy 2015-ig a világ népességének az 50 százalékának legyen internet-hozzáférése"
    Előbb meg kellene tudni etetni a világ népeseggének 100%-át.
  • DW #10
  • Tetsuo #9
    Szivatásként a 10Giga mellé simán raknak Win-ROMot ahogy ismerem Mr Gécit.
  • HUmanEmber41st #8
    Olvass...10GB-os merevlemez, tehát tuti nem "beleégett" lesz. Miért kérdezel hüyleségeket?
    hogy tudjál rá válaszolni
  • DW #7
    Olvass...10GB-os merevlemez, tehát tuti nem "beleégett" lesz. Miért kérdezel hüyleségeket?
  • arty #6
    bakker, a geodebol van 1.4ghz is par wattos fogyasztassal ... raadasul ELVILEG socketA ... megse hallani semmit a cuccrol, pedig dejolenne masodik gepnek egy 20W osszfogyasztasu gep ..