SG.hu

Adatátviteli világrekord a T-Mobile Magyarország hálózatában

Az Ericsson világrekordnak számító maximális adatsebességet - rádióinterfészen 235,6 kbit/s-ot - ért el a T-Mobile Magyarország Rt. EDGE (Enhanced Data Rates for Global Evolution, a globális fejlődés érdekében megnövelt adatátviteli sebességek) hálózatán.

A T-Mobile Magyarország és az Ericsson sikeresen mutatta be az EDGE technológiában rejlő nagy sebességű mobil adatátviteli lehetőségeket. Az alkalmazási szintű mérések célja az Ericsson által szállított EDGE hálózat megbízhatóságának és kiemelkedő teljesítményének felmérése volt élő rádiókörnyezetben. A mérésekre az Ericssonnak az előre kiválasztott mérési helyszíneken végrehajtott, aktív GPRS/EDGE végponttól-végpontig terjedő performancia vizsgálatára vonatkozó tesztleírása alapján került sor.

Az EDGE természetes kiegészítője a harmadik generációs WCDMA technológiának, amely nagy sebességű mobil adatátviteli sebességet biztosít vidéki területeken és városi környezetben is. A hálózat teljesítményét, működését és letöltési kapacitását két héten keresztül mérték Budapesten.

A T-Mobile 2003 november óta nyújt kereskedelmi szolgáltatást hálózatán. A világrekordnak számító 235,6 kbit/s letöltési sebesség elérésén kívül a teszt azt is bizonyította, hogy az EDGE technológia működése szempontjából igen kedvező feltételeket biztosít avállalat rádióhálózata. A társaság által az előfizetőknek jelenleg kínált hálózati konfiguráció a 100 kbit/s maximális adatátviteli sebességet támogatja.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • [HUN]PAStheLoD #3
    meg mér 100 a max ?! az lófasz ... megintcsak kapják be
  • Tetsuo #2
    mé mennyi? miko?
  • valaé valaé ná #1
    Gyors is lesz, ha kb.10 ember fogja tudni megfizetni az árát.