Budai Péter

Fekete ruhában a Canon EOS 300D

Meglehetősen sok kritika érte a világ jelenleg legolcsóbb és kétségtelenül legnépszerűbb digitális tükörreflexes fényképezőgépét a Canon EOS 300D-t.

Ezen kifogások egyike volt az olcsó kivitelt sugalló ezüstszürke, műanyagváz, mely egyébiránt a gép azonos modellszámú analóg társán is hasonló. A Canon a közeljövőben szeretné lecsendesíteni ezeket a hangokat, így a 300D a magasabb szériás tükörreflexesekre jellemző fekete műanyag vázban is megjelenik majd. A sajtóhír nem tartalmaz arra utalást, hogy a vázon kívül a gyártó tervez-e belső változtatásokat a gépen. Valószínű, hogy erre nem kerül sor.


Arról sincs egyelőre hír, hogy a japán piacon kívül is kapható lesz-e a fekete változat. A modell Japánban egyébként a Digital Kiss névre hallgat és nevén kívül abban tér el a világ más részein kiadott változatoktól, hogy a hozzá adott kit-objektívben USM motor segíti a hangtalanabb és gyorsabb élességállítást, az amerikai Digital Rebel és az európai EOS 300D modellekhez, hagyományos DC motoros objektív kapható.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • takitibi #11
    Hali!
    http://takrisz.fw.hu/Wp/2007eos/2007eos.htm
    Én nekem most sikerült ezt a gépet beszereznem! Üdv!
  • valamit #10
    Talan az sem veletlen, hogy forumokon latni EU garancias gepeket vadonatuj gepeket nagyon aron alul ;)
  • valamit #9
    Eleg ha Europaban korulnezel. Kiarusitasokon elofordul, hogy felaron talahatsz, mint otthon. Mindenfele 1 evesnel idosebb divatelektronika (szamitogep, mobil es a felfuto fenykepezok) araira erdemes Europan belul is rakeresni.
  • AtisH #8
    Pedig lehet, hogy érdemes elgondolkodni rajta egy komolyabb gép vásárlása esetén. Pl. az is dúrva, hogy nálunk pl. a Nikon Coolpix 4300 kb. 130e Ft, a tengeren túlon -meg mivel már kifutó modell- megveheted alig több mint 50e Ft-ért.
  • Tikal #7
    nem sima tukorreflexes, hanem digitális, és ebben a kategoriában a legolcsobb...
  • Lateralus #6
    Azért ez a gép nincs 4-600e. 290-től kapni itthon objektív nélkül. Objektívvel 310e.
    Ausztriában persze olcsóbb: 230e körül, illetve objektívvel kb 255 körül.
  • HNR #3
    Aha, USA árak szerint annyi, itthon 250 nettó alatt nem jutsz hozzá...
  • shim #1
    kissé irigyellem azt akinek 190e Ft "olcsó"