Alex

"Zöld" számológépet készített a Canon

A formatervezett X Mark 1 számológép kizárólag napenergiával működik, elem nem kell hozzá, és újrahasznosított prizmaanyagból származó műanyag felhasználásával készült.

A Canon a terméket a divatot tudatosan figyelő vezetők és profik számára készítette. Az X Mark 1 kijelzője vállalat digitális kamerák prizmáinak készítésekor keletkező újrahasznosított műanyagmaradék felhasználásával készült. A számológép környezeti terhelését és energiafogyasztását tovább csökkenti, hogy ez a Canon kizárólag napenergiával működő számológépe, nincs szüksége tartalékelemre, ami a legtöbb hasonló számológépben megtalálható a piacon.


"Az X Mark 1 a formatervezett számológépek új generációjába tartozik, amely olyan innovatív termékeket foglal magába, amelyek egyszerre divatosak és környezettudatosak és minden eddiginél továbbviszi környezetvédelmi törekvéseinket, hiszen újrahasznosított Canon anyagok felhasználásával készül, és csak napenergiával működik" - nyilatkozta Rainer Fuehres, a Canon Consumer Imaging Europe vezetője.

A gépben lévő költség, eladási ár és nyereségszámítási funkciókkal a felhasználó gyorsan megoldhat bonyolult üzleti számításokat anélkül, hogy táblázatokra és hosszas képletekre volna szükség. A kiadott sajtóközlemény szerint az áramvonalasított, hosszú élettartamú X Mark 1 fényes fekete és fehér kivitelben lesz kapható.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • xyl #2
    Kb. 20 éve volt napelemes Texas Instruments számológépem, tökéletesen működött, míg el nem lopták. Utána ismét olyant vettem, vagy 10 évre rá. Az már gyengébb volt, az első fémházas, a második már műanyag. Ami meg az újrahasznosítást illeti, kérdés, hogy mennyire energiatakarékos a műanyagot újrahasznosítani? És tudtommal az elektronikai alkatrészek gyártása meg eléggé sok energiát emészt fel, meg sok hulladékot termel.
  • Matt0123 #1
    ...az a probléma, hogy a cégek a környezetvédelmet inkább "divatként" élik meg, mint a valódi célja miatt.