JohnnyCage

Gates: A biztonság mindennél fontosabb

Bill Gates, a szoftveróriás Microsoft elnöke bejelentette, hogy a társaság a jövőben a teljes biztonságot fogja elsődleges célkitűzésének tekinteni a szoftverek fejlesztésekor. Az elemzők szerint azonban a társaság ezen terve a közeljövőben biztosan nem valósul meg.

Egy, Microsoft alkalmazottaknak küldött e-mailben Bill Gates tudatta, hogy a társaság a jövőben nem a szoftverek funkcióira fogja helyezni a fő hangsúlyt, hanem a tökéletes adatbiztonságára és titkosságra. "Amikor azt kell eldöntenünk, hogy a biztonsági problémákat oldjuk meg, vagy új funkciókat építsünk a szoftverbe, a biztonsági problémák megoldását kell választanunk" - írta Gates az e-mailben. "A termékeinknek a biztonságot kell hangsúlyozniuk."


A társaság számára a legfontosabb a "Megbízható számítástechnika" kezdeményezés követése, közölte a Microsoft vezető. Gates emellett kitért a személyes adatok bizalmasságára is. "A felhasználóknak rendelkezniük kell a joggal, hogy meghatározzák mi történhet adataikkal, és mi nem. El kell érni, hogy a felhasználók könnyedén megszabhassák adataik felhasználásának lehetőségeit, beleértve azt is, hogy az általuk küldött e-mailek miként használhatók fel."

A Microsoft elnökének közleménye az alkalmazottakhoz nem véletlen. A közelmúltban ugyanis számos súlyos biztonsági résre derült fény a társaság szoftvereiben, és egyre többen kérdőjelezik meg a Microsoft programok biztonsági képességeit. "A Microsoft imázsa komoly veszélybe kerül, amikor a társaság hálózati szolgáltatásainak és termékeinek megbízhatósága, biztonsága, és stabilitása kerül szóba" - mondta Richard Forno, a ShadowLogic technikai vezetője.

A Microsoft kedden javította ki azt a technikai hibát egyik szerverében, amely öt napon keresztül problémákat okozott a társaság automatizált szoftverfrissítő rendszerének elérésében. A probléma rossz fényt vetett a társaság hamarosan bevezetésre kerülő .Net kezdeményezésére is.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Johann #37
    Freel: Hány Linuxos szervert telepítettél életedben?
    A mi szerverünket patch nélkül sem törték fel, és nem a legujabb Apache fut rajta!Meg van még fenn bind,postfix! Söt le sem kellett eddig állítani! És nem mondom azt hogy nem próbálkoznak, mivel a log tele van bünjelekkel, és csak gyülik!
    A Windowson ha megmondod mi mit csinál, és mindent ami nem kell le tudsz állítani akkor te vagy a Microsoftnál dolgozol mint fejlesztö, vagy varázsló vagy!Ugyanis az NT Szolgáltatások között nem jelenik meg minden futó szar! Ezt nem tagadhatod le! És ha valamire nincs szükséged, hiába próbálod kilöni admin-ként baszik az rád!
  • Johann #34
    Vitának itt nincs helye!
    1 a lényeg: a Linux 1 rendszermag amit önmagában nem lehet feltörni távolról! Ez tény! Tehát biztonságos! :) A szolgáltatásokat én indítom el rajta, tehát ha az Apache biztonságos még mindíg nem törik fel! Ezen kívül nem fut rajta semmi, tehát nem kell tüzfal sem!
    De mi a helyzet a Win-nel??? Mi fut rajta alapból?? Ki tudja? Mit kell védenem?? Ki tudja? Kézben tudom tartani az egész rendszert?? Nem!!!! Mert ö mindent elintéz helyettem! Jó filozófia, csak nem biztonságos!
    Én azt mondom, jobb ha én indítom el a szolgáltatásokat és arra azt mondom hogy OK, mintha a rendszer önkényesen indít el valamit amiröl azt sem tudom micsoda és mit csinál...
    Nem??? :)
  • sztavrosz #31
    Kedves Go!

    Azt vettem észre, hogy írkálsz a levegőbe tények nélkül, és én ezt k*rvára nem szeretem! Miféle patchről hadoválsz (azokról a hulladékokról amit le lehet tölteni www.micosoft.hu-ról --> ilyenekben csak leglámám Ablakok Tapasztalat/2000 felhasználók dőlnek be)! Szerintem egy oprendszernek alapjaiból kell stabilnak lenni, és nem utólag toldozgatni-foldozgatni! Vetted az adást buz*kám? A tűzfalas megjegyzésed is egy nagy levegős duma, már azt is nehezen tudom elhinni hogy 10x-szer annyi firewall-t használnak a linuxosok (mert ők okosabbak), mint a windowsosok, holott 100 PC felhasználóból max. 5 linux user (olvasni kéne HVG-t és nem csak a TV újságon csövelni, meg a BUCI MACI-n)! A másik problémám, hogy olvasni se tudsz, ugyanis odaírtam NEM P&P-s kártya (nézd meg a 3COM kártyákat --> azt hiszem nem noname hálózati eszközöket gyártó cég és mit támogat az XP ami nem P&P), 1992-s 3COM hálókártyához nem találtam meg a drivert, de nem is kerestem, mert a win9x/ME-ben be lehetet állítani (biztos én vagyok a hibás, hogy elhittem, hogy ami a régi verzióban támogatott volt az a újabb windows-ban is benne lesz)! Erre mi a válasz, te tudalékos okostóni? Na nyald tovább GATES segét!!!

    Üdv
  • sztavrosz #29
    Én nem hiszek BILL-nek, már túl sokszor halottam, hogy az új OS stabilabb, jobb meg gyorsabb ("az MS-DOS alapú játékok gyorsabban és megbízhatóbban futnak")! Az utolsó remény az XP volt, de arról is kiderült, hogy egy nagy rakás fos (nézzétek meg hány nem P&P-s hálókártyát ismer az XP és hányat win9x --> segítek az xp 1-t se ismer)! Ezzel betelt a pohár! Többet én nem veszek Microsoft oprendszert (300 Ft-ért mindig biztonsági másolatot készítettem, mert én is szeretem a biztonságot, de ezt is sajnálom az XP-re)!!! A biztonságról annyit, hogy elég megnézni, hogy explorer mit tud, ezért virágoznak a különböző firewall-ok meg stb.!!!
  • JTBM #28
    Egyszerűen arról van szó, hogy per pillanat a biztonságot el lehet adni. A következő operációs rendszerre majd azért állnak át az emnberek, mert az majd biztonságos lesz, arról nem lehet lelopni a leveleket és a Credit Card számokat. Remek marketing és lehet, hogy pontosan ezért az MS valóban biztonságos oprendszert ír.
    Ez történt a kocsikkal is a 80-as és 90-es években. Amíg az embereket nem érdekelte, hogy egy kocsi biztonságos-e vagy sem, addig a kocsikból főleg hullákat szedtek ki balesetek után. Ahogy egyre többen rájöttek, hogy egy balesetbe azért nem kellene belehalni, jöttek a biztonsági berendezések a kocsikba.
  • CAD #26
    Magyarorszagobol meg a "vas es acel orszagat" akartak kihozni... windowsbol meg biztonsagot ;>
  • galocza #25
    kép aláírás:
    wir haben keine territoriale erforderungen, wir wollen die welt...
    benneteket nem emlékeztet a mozdulat egy kicsi, lökött frizurás, bajuszos fickóra 60-70 évvel ezelőttről? na jó, segítek: annak hitlerbajusza volt...
  • Szepi #23
    Minek fejtené ki? Ő már letudta velünk szemben a tartozását...

    (Paid my dues :])
  • Turmoil #10
    Azért a kép tetszik, fel kellene rakni valami pályázatba: "A legjobb képaláírást beküldő játékosnak ingyen kijavítják az oprendszerét:)"
  • Turmoil #9
    Persze: eddig csak a külsőre figyeltek, most azt háttérbe szorítja a biztonság. Viszont 20 éves beidegződéseket nem lehet csak úgy ledobni... A legjobban akkor járna a M$, ha feldarabolnák és át kellene szervezniük magukat. Ha valami miatt új gondoloatok jönnek be, akkor a többi is könnyebben változik:)