JohnnyCage

Új Dell szerver kisvállalkozásoknak

A Dell a napokban kiadott egy új alsókategóriás szervert, amelyet a társaság igen kedvező árával elsősorban a kisebb vállalkozásoknak, valamint irodákba szán.

A Dell PowerEdge 500SC 1 GHz-es Pentium III, vagy 800 MHz-es Celeron processzorral választható. Az új rendszer maximum 2 GByte RAM memória befogadására képes, amelyet maximum 180 GByte tárkapacitás egészíthet ki. Az Dell alsókategóriás szervere 5 PCI csatlakozót tartalmaz, amelyekből kettő 64 bites, 66 MHz-es kialakítású. A Dell szerint a 64 bites, 66 MHz-es PCI csatlakozókkal a jövőben lehetővé válik nagyteljesítményű perifériák hozzákapcsolása a rendszerhez.

A PowerEdge 500SC hálózati csatlakoztatása egy beágyazott, Intel gyártmányú 10/100 Ethernet hálózai interfésszel lett megvalósítva. A Dell új szervere támogatja az IDE és SCSI csatlakozási felületű, belső kazettás backup egységek beépítését, amelyek opcionálisan rendelhetők az eszközhöz.

Azoknak a végfelhasználóknak, akik nem akarják saját maguk konfigurálni rendszerüket, a Dell Computer felkínálja a Microsoft operációs rendszereinek feltelepítését a szerverre, így azzal a felhasználónak már nem kell foglalkoznia. A Dell a szerverekre az operációs rendszer mellé a Dell Server Assistant szoftvert is feltelepíti, amely a felhasználók rendszerkonfigurálási feladatait hivatott megkönnyteni.

A Dell PowerEdge 500SC integrált hőmérséklet-, ventillátor fordulatszám- és feszültségfigyelő rendszert tartalmaz. A beépített hardverfelügyelő rendszer lehetővé teszi a szerver automatikus újraindítását az operációs rendszer összeomlása esetén. Az alsókategóriás szerver induló ára 699 dollár.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!