Gyurkity Péter

Személyre szabott ajánlásokkal újít a Steam

Az adatbázisban szokásaink alapján kínálnak további letöltéseket és kiegészítőket.

A Valve fejlesztései közül legutóbb ismét a házon belül kifejlesztett konzolról adtunk hírt, kiderült ugyanis, hogy már kiütköztek a Deck korlátai. Most ismét az internetes platform került a hírekbe, mégpedig egy friss kísérlet kapcsán, amely már személyre szabott ajánlásokkal igyekszik felkelteni érdeklődésünket.

A sorrendben 15. fejlesztés egészen pontosan az Experiment 15: The DLC discovery hub nevet kapta meg, ez pedig ennek megfelelően a különböző DLC-k, azaz letölthető tartalmak elérhetőségére hívja fel figyelmünket. Ez önmagában nem számít új megoldásnak, viszont a Steam esetében mindenképpen komoly előrelépést jelent, hogy immár a gépi tanulás és szokásaink tanulmányozásának bevonásával állítják össze a különböző ajánlatokat, ettől ugyanis még jobb eredményeket, nagyobb hatékonyságot remélnek. Mindenképpen fontos szempont, hogy a részvételhez elengedhetetlen a belépés, az egyes listák ugyanis csak ezt követően jelennek meg számunkra.

Az illetékesek magyarázata szerint a saját gyűjteményünkben szereplő játékok jelenleg legnépszerűbb DLC-it sorolják fel nekünk, nyilván a teljes tábor számait véve alapul. Emellett azonban gyorsan szemügyre vehetjük az általunk nemrég kipróbált alkotásokat, azok különböző kiegészítőit, de ugyanígy felsorolják nekünk a legtöbb alkalommal elindított játékokat is, már kifejezetten saját szokásaink, korábbi kattintásaink tanulmányozása alapján. Az ezekhez elérhető DLC-k listáját kapjuk tehát meg az új oldalon, amely segíthet az összes elérhető tartalom gyors felkutatásában, azok megtalálásában.

A játékosok visszajelzései alapján dől majd el az újabb kísérlet sorsa, ennek integrálása ugyanis még nem vehető biztosra.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!