Gyurkity Péter

Európában is megjavítható lesz az iPhone

A cég kiterjeszti a vásárlók által elvégezhető javítás lehetőségét, ez most Európában is befut.

A tavalyi év során mi is beszámoltunk arról, hogy jön a javítás joga az Apple saját okostelefonjainál, ez azonban az első körben kizárólag az Egyesült Államokban vált elérhetővé. Most bejelentették, hogy több európai országra is kiterjesztik ennek körét, így jóval több felhasználó végezheti el a tulajdonképpeni javításokat.

Az almás cég a napokban jelentette be, hogy az első, sikeres lépés után most elszánták magukat a folytatásra, ennek részeként pedig kontinensünk több államában is elérhetővé teszik a javítások házon belüli elvégzéséhez szükséges alkatrészeket, valamint a fontos eszközöket tartalmazó csomagot. Ennek révén december 6-tól összesen 8 európai ország (Belgium, Franciaország, Németország, Olaszország, Lengyelország, Spanyolország, Svédország, valamint az Egyesült Királyság) területén is igénybe vehető lesz a szolgáltatás, így az Apple Self Service Repair Stores kínálatában mi is megvásárolhatjuk a fontosabb komponenseket, illetve kibérelhetjük a javítás elvégzéséhez elengedhetetlen csomagot.

A támogatott eszközök köre tulajdonképpen nem módosul, hiszen ez egyelőre az iPhone 12- és az iPhone 13-sorozat tagjait tartalmazza, eközben azonban egyes Mac-noteszgépeknél is felbukkan a lehetőség. Ennek révén nem kell felkeresnünk valamelyik javítóközpontot, amennyiben elég bátrak és ügyesek vagyunk, a szükséges cseréket mi is elvégezhetjük. A cég állítása szerint minden jól megy majd, hiszen maguk az alkatrészek megfelelő minőségben érkeznek, a mellékelt magyarázat pedig kellőképpen részletes ahhoz, hogy elkerüljük a kisebb-nagyobb galibákat. Ezzel egy időben egy kibérelhető csomagot is elérhetővé tesznek, ezek a legfontosabb eszközöket tartalmazzák, amelyeket 49 dollárért kölcsönözhetünk ki. Ez utóbbit egy héttel az alkatrészek leszállítása előtt adják át, hogy kellő idő álljon rendelkezésre a felkészülésre.

A felhasználók jó része pozitívan áll a javítás jogának elérhetővé tételéhez, annak területi kiterjesztéséhez, meglátjuk, mennyien veszik majd igénybe a lehetőséget.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Dodo55 #1
    "illetve kibérelhetjük a javítás elvégzéséhez elengedhetetlen csomagot."

    Az 50 Dollár az úgy 20 ezer Forint egy feltételezhetően kb. 6-8 ezer Forintot érő készlet egyszeri BÉRLÉSÉÉRT... Én inkább ha lehet akkor már egy biztosítékot szeretnék ennyiért bérelni, ami nem megy ki, amikor ennyire undorítóan képmutató üzleti gyakorlatokról olvasok.