Gyurkity Péter

Jól rajtolt el a Nothing telefonja

A második legnagyobb piacon sikeres volt a debütálás, jönnek a további frissítések.

Nem is olyan régen számoltunk be arról, hogy hosszas várakozás után végre valóban összeállt a Nothing telefonja, ez pedig azóta a piacon is megjelent, legalábbis néhány országban. A második legnagyobb piacon a jelek szerint eddig jól alakulnak az eladási számok, így nem szembesültek nagy problémákkal.

A Nothing Phone (1) egy nemrég elhangzott interjú szerint Indiában augusztus végéig már 100 ezer példányban talált gazdára, ami azt jelenti, hogy ezt a kerek számot alig 20 nap alatt hozták össze. Ez mindenképpen fontos eredménynek számít, még akkor is, ha egyelőre nem ismerjük a globális adatokat. Saját árkategóriájában ráadásul kifejezetten szép helyen áll a telefon, legalábbis a Flipkart oldalán, ami arra buzdítja az illetékeseket, hogy további komoly munkát fordítsanak a szoftveres frissítésekre. Hamarosan befut a Nothing OS 1.1.4, amely az akkumulátor és a kamerák terén hoz majd további optimalizációt, kijavítva néhány zavaró hibát. Kérdés viszont, hogy az Android 13 mikor bukkan majd fel a készüléken, ennek hivatalos megjelenése ugyanis nem a számukra ideális időpontban valósult meg.

A Nothing a OnePlus-márkát annak idején sikeresen felfuttató Carl Pei második próbálkozása. A vezető még 2020 őszén okozott nagy meglepetést, amikor bejelentette távozását az eredeti cégtől, azóta pedig új vállalata mindössze egy fülhallgatót, valamint a fenti telefont mutatta be és dobta piacra. Ez utóbbi amúgy egy 6,55 hüvelykes OLED-kijelzőre épül, amelyet a Snapdragon 778G+ chip, az 1080 x 2400 pixel felbontás, 8 vagy 12 GB RAM, 128 vagy 256 GB-os tároló, valamint egy 4500 mAh-s akkumulátor egészít ki. A képkészítés terén már 50 megapixeles érzékelőket kapunk, az előlapi szelfikamera pedig 16 megapixeles.

A jelek szerint odaát most az árakat is csökkentik, az ünnepi időszak alkalmából. Ezzel durván 400 dollárért juthatnak majd hozzá a legolcsóbb példányhoz, a legdrágább változat viszont 480 dollárt kóstál majd.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Gabbbbbbbbbbbb #3
    Igen, ha nem is nagy innováció, de minimum egy okos ötlet. Állandóan azt hallgatom, de nagy kár, hogy semmi értelmes telefonon nincs értesítési led etc etc. Ezen van és még egy bizonyos Tiktok generációt is sikeresen megszólíthat.

    Nyilván azt nem tudom, hogy ez a készülék mit csinál vaku üzemmódban, de gyanítom, hogy TÖBBET csinál, mint amit megszoktunk, mióta nincsenek Xenon vakus Nokiák a piacon.
  • zriboliv #2
    Tettek néhány világító csíkot a hátlapra ami átlátszó műanyagból van. Ez a nagy INNOVÁCIÓ?
  • Gabbbbbbbbbbbb #1
    Igazából a koncepció elég jó, csak az árazással van probléma. 1 éve el sem hittem volna, hogy Pei bármit újra le tud tenni az asztalra a jelenlegi innovációt alig támogató, túlszaturált piacon, viszont ügyesen megtaláltak egy rést.