Gyurkity Péter

Jön a Honor első hajlítható telefonja

A Huawei egykori leánya hamarosan piacra dobja csúcskategóriás megoldását.

A Honor az utóbbi hónapokban meglehetősen jól szerepel az okostelefonok szegmensében, nemrég például arról számolhattunk be, hogy a cég gyors ütemben jön fel. A jelek szerint a harmadik negyedévben kiugró növekedést produkáltak, most pedig az első hajlítható megoldás megjelenése van soron.

A kínai gyártó egy rövid Weibo-bejegyzésben harangozta be a hajlítható megoldás várható bemutatkozását, míg a Twitter oldalán közzétett (azonos) fotót érdekes módon gyorsan eltávolították. A kép alapján a Magic V nevet kapta meg az okostelefon, amely várhatóan kifejezetten csúcskategóriás hardvert vonultat majd fel, bár a gyártó egyelőre nem részletezte a pontos összeállítást. A korábban kiszivárogtatott (illetve sejtetett) információk alapján egy 8,03 hüvelykes kijelzőt kapnánk a készülékkel, a külső oldalon pedig egy némileg kisebb, 6,45 hüvelykes érintőképernyő helyezkedne el, tehát a fejlesztés leginkább a Samsung Galaxy Fold 3 külalakjára emlékeztetne, szintén prémium specifikációval.

A fenti megoldás lesz a cég első ilyen fejlesztése, ezzel egy újabb területen zárkóznának fel a riválisokhoz. Erre szükségük is lesz, hiszen a Huawei tovább gyengélkedik, az egykori leánycég pedig most saját erőből igyekszik minél nagyobb részesedést kiharapni a piacból, egyelőre szép eredményekkel. Ez annak köszönhető, hogy az ő készülékeiken jelen van a Google-ökoszisztémája, hiszen nem kell megbirkózniuk a szigorú amerikai szankciókkal, tekintettel azonban arra, hogy az elmúlt években több másik gyártó (a Samsung mellett maga a Huawei, a Xiaomi, az Oppo, valamint a Motorola) is bemutatott már hajlítható telefont, meglehetősen nagy lemaradást kellene most viszonylag gyorsan behozniuk.

Pontos dátumot még nem közöltek, mindössze annyit tudunk, hogy a megoldás „hamarosan” bemutatkozik.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!