Berta Sándor

Összedől az Amazon brit drónos csomag­szállítási programja

A projekt évek óta próbál kiteljesedni, de nem úgy tűnik, hogy a közeljövőben ez sikerül.

A Wired értesülései alapján az Amazon nem igazán tudta megfelelően kialakítani Nagy-Britanniában a robotrepülőgépes csomagszállító szolgáltatását. A legnagyobb problémát a rossz menedzsment jelentette, amely alaposan túlbecsülte a lehetőségeit és komoly problémákkal küzd. A The Verge mindezt azzal egészítette ki, hogy a program eddig több mint száz munkatársat veszített el és "összedőléssel" fenyeget.

Az egykori alkalmazottak többek között arról számoltak be, hogy a felelős menedzserek egész egyszerűen túl keveset tudnak az adott területről, ráadásul a dolgozóknak túl sok feladattal kell megbirkózniuk. A legnagyobb gondot azonban az jelentette, hogy az Amazon a projekttel egyértelműen túlvállalta magát.

Más korábbi munkatársak azt közölték, hogy rossz a munkakultúra és nagy a leterhelés. Továbbá számos hibás és logikátlan döntés nehezíti a munkát. Az Amazon például megszüntetett egy munkacsoportot, amely a pilóta nélküli légi járművek által rögzített képeket elemezte ki, majd néhány hónappal később létrehozott egy hasonló csoportot.

Az Amazon 2013-ban hirdette meg a drónos csomagszállításait, de a mai napig nem tud rendszeresen eleget tenni a megrendelések robotrepülőgépekkel való kézbesítésének, holott a társaság már rendelkezik a szükséges engedélyekkel is.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Macropus Rufus #2
    tudod a választ: ez most nem időszerű. Majd meg várják míg kiszárad és akkor lesz frankó építési telek még 8-10 stadionnak. Vagy majd egyik nerlovag létrehoz egy céget ami a tó megmentésére specializálja magát és ismét jó le tudják húzni rajtuk keresztül az uniós forrásokat és/vagy az adófizetőket. Feltételezem azért nem időszerű, mert a Balcsinál olcsóbb viszont a Balcsival ellentétben ott nincs ner érdekeltség.
    Vagy csak pont nem értenek hozzá (bár ezt erősen kétlem, hogy nincs ott egyetlen vízügyes arc sem)
  • T_I #1
    Mi meg vagy 10-15 éve tudjuk, hogy kevés a víz a Velencei tóban, meg is ígérik, hogy vezetnek bele máshonnan, közben meg kiszárad