Gyurkity Péter

200 wattos töltésen dolgozik a Xiaomi

Még az év vége előtt megjelenhet az új típus, amely a leggyorsabb lehet 2021-ben.

A Xiaomi meglehetősen komolyan veszi a gyorstöltés optimalizálásának, további fejlesztésének kérdését, ezzel kapcsolatban több érdekes bejelentést is láthattunk, tavaly pedig ők dobták piacra a leggyorsabb töltést kínáló telefont. Most egy friss példányon dolgoznak, amely az idei rekordot állítaná fel.

A kínai gyártó kapcsán nemrég arról írtunk, hogy egyik megoldásukon már nincs csatlakozó, eközben pedig egy eltérő fejlesztésük távolról tölt, ami jól jelzi a vezetés által házon belül kijelölt irányt. A napokban a Redmi Note 10 mutatkozott be, ezután pedig egy további értesülés látott napvilágot, amely szerint kereken 200 wattos gyorstöltésen munkálkodnak, ez még az idei év vége előtt megjelenhet a piacon, bár az egyelőre nem teljesen világos, hogy mely típus esetében alkalmaznák a még gyorsabb megoldást. Tavaly a Mi 10 Ultra vezette a mezőnyt a maga 120 wattos töltési iramával, az új példány viszont ezt 200 wattra emelné, ehhez pedig vezetéknélküli és fordított vezetéknélküli funkció csatlakozna, egy kereken 5000 mAh-s akkumulátorral.

Ahogy említettük, még nincs teljes egyetértés a jövőbeni típus kilétével, annak nevével kapcsolatban. Egyes hírek szerint a Xiaomi Mi Mix 4 megjelenésére számíthatunk, amely a sorozat korábbi tagjai által kijelölt úton haladna előre, ismét az előlapi felület lehető legnagyobb részét hagyva meg a kijelzőnek, ennek érdekében pedig a szelfikamerát már a panel alá rejtenék el. Mások úgy vélik, hogy inkább a Xiaomi Mi 11 Ultra esetében alkalmazzák majd a rekordgyors töltési funkciót, annak ellenére, hogy a jelenleg rendelkezésre álló információk szerint ez a telefon még az első félévben megjelenik a piacon, ez pedig kissé korainak tűnik.

A kínai forrás elmondása szerint a második félévben esedékes a bemutató, erről mi is beszámolunk majd.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)