Berta Sándor

A vetélytársak nyernek a WhatsApp adatvédelmi módosításain

A változtatások miatt nőtt a Telegram és a Signal felhasználótábora is.

A WhatsApp az év elején jelentette be, hogy módosítja az adatvédelmi szabályzatát. A lépés miatt internetezők milliói döntöttek úgy, hogy a jövőben inkább lemondanak a Facebook azonnali üzenetküldő szolgáltatásának a használatáról és valamelyik alternatív megoldást választják. Emiatt az elmúlt 72 órában a Telegram rendszerében 25 millió, míg a Signaléban 7,5 millió új letöltést regisztráltak, s ezzel párhuzamosan a két cég felhasználótábora is jelentős mértékben nőtt.

Pavel Durov, a Telegram vezetője közölte, hogy a platform eddig 500 millió aktív használóval rendelkezett, a 25 millió új használó 38 százaléka Ázsiából, 27 százaléka Európából, 21 százaléka Latin-Amerikából, míg 8 százaléka a Közel-Keletről és Afrikából származik. A Sensor Tower adatelemző cég adatai alapján pedig a Signal esetében a felhasználótábor növekedése 4200 százalékos volt.

A WhatsApp adatvédelmi szabályzata február 8-tól változik meg. Az egyelőre nem tűnik valószínűnek, hogy a Facebook leányvállalata a felhasználótábora csökkenése miatt felhagyna az elképzeléssel.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!