Ötvös Tibor

Bezuhant a Cyberpunk 2077 játékosok száma

79%-os zuhanást könyvelhet el a Cyberpunk 2077, a Steam aktív játékosállományát tekintve.

A CD Project RED nagyon nehezen fog majd megszabadulni a Cyberpunk 2077 okozta károktól, hiszen a részvények és a visszamondott vásárlások után most valódi számokban mutatkozik meg az elégedetlenség. A mai adatok szerint ugyanis a Steam-felületén 1 millió körüli aktív játékossal nyitó játékot ma már csak 225 ezren nyüstölik.

Ez pedig 79 százalékos esés, amit egyébként a The Witcher 3: Wild Hunt esetében három hónappal a premier után történt meg. Szóval a Cyberpunk 2077, bár a készítők folyamatosan adják ki hozzá a javításokat, nem sikersztoriként vonul be a játékvilág történetébe.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
 • cateran #20
  Haha..troll kommenteket emlegetsz troll? Vagy ez, vagy olyan hulye vagy, hogy ketrecben kellene mutogatni....
  Utoljára szerkesztette: cateran, 2021.01.21. 20:11:08
 • Macropus Rufus #19
  na végig olvastam ezt a pár kommentet... Nem emléxem, hogy aki most itt szapulja ezt a játékok pl. a Witcher 3-nál is eljátszotta volna ezt v. mondjuk a GTA 5 esetében. A GTA 5 bugjaival tele van a youtube. Kezdve a falon átmenős karakterektől az értelmetlenül repülő autókik (pont mint a Cíberpunk-ban).
  A Witcher 3-ról meg nem rég találtam egy tök jó bug videót. Ott is vannak.
  Abban egyetértek, hogy nem kellett volna még kiadni. Mert ez egy übergagyi. De az, hogy valaki a GTA-hoz hasonlítja mondván az jobb.... Hááát ez is übergagyi.
 • cylonflatus #18
  "79 százalékos esés, amit egyébként a The Witcher 3: Wild Hunt esetében három hónappal a premier után történt meg" azért egy ilyen összevetés két olyan játék között, ahol azt egyik estben a main story a sokszorosa a másiknak -arról nem beszélve ha úgy játszik az ember mint én, nem rohanva, elolvasok mindent, a talált notikat, könyveket, élvezem és a részévé válok a sztorinak, nem csak végigrohanok, hogy elmondhassam letudtam-
 • Lapajka #17
  Egyik nekem szóló személyeskedő troll beírást sem olvastam végig bocs... az első 2-3 szóból látszik, hogy az illető még azt sem fogta fel, hogy itt nem én vagyok a téma... még jó hogy tetszik nagyon a Cyberpunk ezen az értelmi szinten... XD
 • kicsizoz #16
  Nem baj, ha valami nem tetszik, de hogy ennyire magabiztos vagy az már komoly probléma... csak két gondolat, ami elbizonytalaníthatott volna:
  Nem találni egy tesztet sem ami nem azt mondaná, hogy remek a játék.
  Steam-en 79%-os a pozitív értékelés.
  Megértem, ha nem talált el a megvalósítás, és nem jön be (nekem sem jön be minden játék), de legalább nézz körül gyerekes személyeskedés helyett...
 • kicsizoz #15
  Mindenki lehozta a cikket, mert ha már földre került, rugdossuk még kicsit :)
  De lehet ezt úgy is nézni, ugyanezeket a számoat, hogy megjelenés óta (most 4 és fél hete) folyamatosan vezeti a singleplayer-es játékok listáját.
  Ha a multikkal is összenézzük, ma jan 10.-én is az 5.-ik a listán ami kugróan magas főleg, ha azt nézzük, aki csak a kampányt tolja, hamar végez.
 • kraven54 #14
  Teljesen rendben lesz ez a játék egy fél év múlva
 • Gladiator #13
  vao... te biztos valami nagyon fasza srac vagy, temerdek jatekos tapasztalattal, es most nagyon frankon megmondtad, hogy akinek ez a jatek tetszik, az biztos csak egy kis csira tini, akinek apuci vett egy konzolt, de bezzeg te aztan most ezt jol megszakerted.

  szerintem maszturbalj surubben, tele vagy frusztracioval.
 • Lapajka #10
  Ne vedd magadra, de egy élettelen, élettapasztalat mentes, mondhatni nyeretlen kétéves szinten, aki még nem látott jó játékot, persze hogy ámulat bámulat, a sok hatásvadász és amúgy tök felesleges effekt, meg cifrázás benne (jó sok buggal)... persze ezektől mámorosan el lehet bűvölődni (ahogy mi vén rókák tettük ezt az első 3d gyorsított játékkal, mondjuk az Unreal-al, Fear-el vagy az első Half Life-al), hisz újszülöttnek minden vicc új. Érthető, hogy minimális, jó játék tapasztalattal hatalmas élményt nyújt. Csak vannak picikét igényesebb és tapasztaltabb gamerek, akik átlátnak a szitán, akiket nem lehet csillogó-villogó effektekkel elvakítani. Komplexitást ill sok küldit és zegzugot is lehet szépen álságosan tupírozni, fújni a lufit, ahogy szépen látható az Assassins Creed sorozatnál, de sajnos a Witcher 3 is már belesétált ebbe a fiaskóba... persze a szép látvány leköt, bűvöl, de amikor az újabb apró küldi megint ugyanaz a bugyutaság; találsz egy levelet, meg egy "rejtett" kincset, ami már onnan látszik a víz alatt, ahol állsz épp... stb
  Ez egyszer-kétszer elmegy, de ha már 10-20-adszor ugyanaz minimális eltérésekkel (vagy akár semmivel), az akkor már gáz... fanatikus rajongót persze ez nem zavar és nem töri le alelkesedését... sem a bugok, sem az, hogy dobhatod ki a régi hardvered a játék miatt (már ha megteheted)... Node persze apu vett egy konzolt karira jellegű 12 éves lurkóként nyílván mind külön-külön szuper, még nem élte ki annyira a játék szenvedélyét és igényét, nem tudja ugyanazt megunni újra és újra... ők a GTA nevezetű agyhalál sikerre vivői is ugyebár... és sajnos eléggé nyilvánvaló, hogy a CP is leginkább nekik szól, mert nyilvánvaló hogy vén róka már immunis ezerkre az elcsépelt trükkökre... A Witcher felnőtt játék, szex-el, horrorral, brutalitással és igen filozofikus és misztikus témákkal; nyilván a felét nem érti, sőt nem is játszhat vele elvileg etgy kis tini, ha jól tudom legalább 16+-os... A CDP -esek úgy láttak nyitni kéne az ifjabb generációk felé, akik a puffpuff brrbrrr GTA jellegű játékémenetre gerjednek inkább, mint végtelen mezőkön karddal a háton futkosásra.
  Hogy bezuhant vagy sem, azért hülyeség, és nem ért volna meg egy cikket itt, mert igen, nyilván pont az van, amit írsz... kitolták az emberek, egyáltalán eleve nevetséges hogy egy single játéknál, még ezt is figyelik és mérik, súlyos fps-eket vesz el, az amúgy sem hasító játéktól hogy állandóan kommunikál a netre a háttérben a kiadó és nem a játékos érdekei szerint... (na jó kivéve a patch-eket, amiből még jó sok kell hogy végre tényleg áradozzunk róla, ahogy ez volt amúgy szinte minden CDP játéknál)
 • Axsys #9
  Én megvettem megjelenéskor, azóta 120 órát toltam bele, 100%-osra kijátszottam. Nekem hatalmas élményt nyújtott végig.

  Viszont ennyi volt benne, ez egy single player játék amiben mindent kipróbáltam amit csak lehet. Ha olvasok egy nagyon jó könyvet annak se állok neki rögtön még egyszer.

  Ebből a statisztikából az látszik, hogy az első nagy hullám aki megvette már többnyire be is fejezte, ennyi.