Berta Sándor

Az Apple tulajdonába kerülhet a NextVR

A társaság nagyon érdeklődik a vállalkozás és az általa alkalmazott technológia iránt.

A NextVR élő stream-szolgáltató rendszerével lehetőség nyílik arra, hogy bárki valós időben továbbítsa a virtuális valóság videókat a saját szemüvegére. A társaságot 2009-ben Next 3D néven alapították, majd hat évvel az első virtuális valóság hardver piacra dobása után átnevezték és elérhetővé tett egy platformot a 180 és 360 fokos felvételek átvitelére. A tulajdonában van számos olyan szabadalmaztatott algoritmus is, amelyek segítségével egy élő stream-közvetítés felbontását egy virtuális valóság eszközön való megjelenítésre lehet optimalizálni.

A NextVR számos nagy zenei és sportszervezettel, illetve -eseménnyel működik együtt, köztük van a tengerentúli kosárlabda-bajnokság (NBA), a Fox Sports rendezvényei és wimbledoni tenisztorna. A támogatott virtuális valóság szemüvegek és szolgáltatások között van az Oculus Quest, a Gear VR, a Mirage Solo, az Oculus Go, a PlayStation VR, a HTC Vive (Pro), az Oculus Rift, valamint a Windows Mixed Reality nevű kiterjesztett valóság platform. Mindezek ellenére a NextVR nem tudott meghatározó szereplő lenni a piacon és egy sikertelen finanszírozási kör után 2019 elején kénytelen volt elbocsátani a munkatársai jelentős részét.

A 9to5mac számolt be arról, hogy a vállalat megmentője az Apple lehet. Az óriáscég ugyanis körülbelül 100 millió dollárért vásárolja meg a NextVR-t. Az átvétel jelenleg is zajlik, de a cég - szokásához híven - eddig nem kommentálta a kiszivárgott információkat.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!