Berta Sándor

Itt az új iPad Pro és MacBook Air

Az Apple két sajtóközleményben jelentette be a legújabb termékeit.

A legnagyobb érdeklődésre minden bizonnyal az új iPad Pro számíthat majd, amely az elődeihez hasonlóan négy változatban elérhető, többek között 11 vagy 12,9 hüvelykes érintőképernyővel és WLAN- vagy WLAN- és LTE-támogatással. A legolcsóbb modellbe 128 gigabájt memória került, a drágábbakba 256 vagy 512 gigabájt, illetve 1 terabájt. A 11 hüvelykes kijelzővel szerelt, WLAN-kompatibilis változat ára 799 dollár lesz, a WLAN- és LTE-kompatibilissé 949 dollár. A 12,9 hüvelykes képernyővel ellátott, WLAN-kompatibilis iPad Pro 999 dollárért lesz megvásárolható, míg a WLAN- és LTE-kompatibilis 1149 dollárért.

Az új iPad Pro az A12Z Bionic chipre fog épülni, amely akár 10 órás üzemidőt is biztosít majd. A táblagépet ellátták LiDAR szkennerrel, amely lézersugárral tapogatja le a környezetet, hogy így készítsen 3D-képet. Az ilyen szenzorokat eddig az önállóan közlekedő autókba építették be, de az Apple terméke esetében a kamera- és a kiterjesztett valóság alkalmazásokat segíthetik.


A készülékeket felszerelték öt mikrofonnal, 12 megapixeles széles látószögű és 10 megapixeles ultra széles felbontást biztosító kamerákkal a videokonferencia-beszélgetések lebonyolításához. Az egyes modellekhez választható a Magic Keyboard kiegészítő billentyűzet és újdonság lesz az iPadOS 13.4-es kiadásával érkező TrackPad-támogatás. Ezt a verziót gyakorlatilag minden olyan iPad eszközre feltelepíthető lesz, amelyen az aktuális iOS 13.3 fut.

Az Apple bemutatta a MacBook Air átdolgozott változatát is, amely a társaság állítása alapján kétszer nagyobb teljesítményű, mint az elődje, míg a grafikus teljesítménye akár 80 százalékkal nagyobb is lehet. A gép központi egységei a tizedik generációs Intel Core processzorok, a képernyője 13 hüvelykes retinakijelző, míg az adattároló egy legalább 256 gigabájtos SSD, de választható akár 2 terabájtos meghajtóval is. A legfőbb újdonság a billentyűzet, amely a 16 hüvelykes kijelzővel ellátott MacBook Prónál is alkalmazott a cég. Az új kiadásban van Thunderbolt 3-port, T2 biztonsági chip, míg az operációs rendszer a macOS Catalina. A 256 gigabájtos SSD-s MacBook Air bevezető ára 999 dollár.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!