Berta Sándor

Kétmilliárd dollárért vett startupot az Intel

Az izraeli vállalkozás a mesterséges intelligencia területén komoly szereplőnek számít.

Az Intel bejelentette, hogy kétmilliárd dollárért megvásárolta a Habana Labs nevű izraeli mesterséges intelligencia céget. A hírt a közel-keleti vállalat is megerősítette. A társaság ugyan rendelkezik egy mesterséges intelligencia részleggel, amely az egykori Nervanára épül, de a jelentőségét tekintve az utóbbi és az új vállalat közel sem említhető egy lapon. A felvásárolt startup gyakorlatilag az nVidia kihívójának számít a mesterséges intelligencia területén. Nem véletlen az sem, hogy a Habana Labs nem a Nervana, hanem az adatközpont-részleg irányítása alá kerül.

A Habana Labs eleinte továbbra is teljesen önállóan dolgozik majd és a tevékenységét Izraelben fogja folytatni. A mostani tranzakció erősíti a gyártó mesterséges intelligencia portfólióját és felgyorsítja az erőfeszítéseit a kialakuló, gyorsan növekvő mesterséges intelligencia szilíciumpiacon, amely az Intel számításai alapján 2024-re több mint 25 milliárd dolláros lesz. Az Intel végleges mesterséges intelligencia stratégiája minden bizonnyal néhány év múlva kristályosodhat ki.

Érdekesség, hogy az Intel már 2017 szeptemberében is mesterséges intelligencia vállalkozásokba fektetett be, jelezve, hogy egyre fontosabb számára a technológia. Az Intel Capital több mint egymilliárd dollárt invesztált olyan cégekbe, amelyek a mesterséges intelligenciát kutatták vagy azzal foglalkoztak. Az érintett vállalatok között volt a Mighty AI, a Data Robot, a Lumiata és az AEye.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!