Berta Sándor

Kihátrált a Libra mögül a Visa és a Mastercard

Bekövetkezett az, amire az elmúlt hónapok hírei alapján számítani lehetett.

Október elején még csupán lehetőségként merült fel, hogy kihátrálhat a Facebook kriptovaluta programja mögül a Visa, a Mastercard, a PayPal és a Stripe. Mostanra mindez valósággá vált, ugyanis a Financial Times és a Bloomberg értesülései alapján a fent említett négy társaság mellett az eBay és a Mercado Pago is kivonult a Libra projektet támogatók táborából. Mindezek után a Libra Szövetség összehívott egy ülést Svájcban, amelynek a témája a szervezetben zajló további együttműködés lesz.

A programot leginkább a Visa és a Mastercard távozása érinti, hiszen a két óriáscég jelentős mértékben növelte az új virtuális fizetőeszköz elfogadottságát. Ráadásul valószínűsíthető volt, hogy az infrastruktúrájukat is felajánlják a digitális pénz terjesztésére, ezáltal pedig fontos kapcsolódási pontot jelentettek volna a klasszikus pénzügyi világhoz. A Facebook egyetlen dologba kapaszkodhat: mind a hat távozó partner nyitva hagyta azt a lehetőséget, hogy a későbbiekben esetleg visszatér a támogatók táborába.

David Marcus, a közösségi platform projektért felelős vezetője hangsúlyozta, hogy a bejelentések miatt nem kell következtetéseket levonni a Libra jövőjével kapcsolatban. Természetesen rövid távon ezek nem jó hírek, de bizonyos szempontból felszabadultak lettek. A menedzser a Visának és a Mastercardnak nyomatékosan megköszönte, hogy ilyen hosszú ideig támogatták a programot.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!