Berta Sándor

Az adatvédelemre összpontosít a Google

A webes konszern igyekszik erősíteni a területet.

Sundar Pichai, a Google vezérigazgatója a blogbejegyzésében azt írta, hogy nagyon komolyan veszik az adatvédelmet és ezt alátámasztja az is, hogy Münchenben megnyitják a globális adatvédelmi központjukat, amelynek neve Google Safety Engineering Center (GSEC). A menedzser hozzátette, hogy erősíteni akarják a tevékenységüket ezen a területen, ezért az év végéig a jelenlegi szám kétszeresére, több mint 200-ra növelik a bajor fővárosban alkalmazott adatvédelmi szakértők számát. A csapat együtt fog dolgozni a többi európai és más kontinensen lévő Google-iroda adatvédelmi szakértőivel, a Münchenben kifejlesztett termékeket pedig világszerte alkalmazzák majd.

Pichai hangsúlyozta, hogy nem véletlen, hogy az új globális adatvédelmi központot éppen Európa szívében hozták létre, hiszen Németország kiválóan bemutatja, hogy az európaiak miként gondolkodnak az online biztonságról, az adatvédelemről és a magánszféráról. Számos adatvédelmi terméküket fejlesztik a bajor fővárosban, köztük a Google-fiókot is, ahol a felhasználók a magánszférával kapcsolatos beállításaikat ellenőrizhetik és kezelhetik. Naponta több mint 20 millióan keresik fel a Google-fiókjukat és ellenőrzik a beállításaikat vagy használják az elérhető különböző eszközöket. Az egész folyamat gyors és egyszerű.

Szintén a müncheni adatvédelmi szakértők tették könnyebben hozzáférhetővé az adatvédelmi beállításokat, így azokat már akár az egyes Google-alkalmazásokból vagy -szolgáltatásokból való kilépés nélkül is el lehet érni. A funkciót integrálták a Google keresőjébe, a Google Térképbe, a Google Asszisztensbe és a YouTube videomegosztó platformba. A bajor fővárosban dolgoznak azok a fejlesztőcsapatok is, amelyek a Chrome böngészőbe integrálták az adatvédelmi és biztonsági funkciókat, például a kibővített jelszókezelést, s a sütifájl-beállításokkal kapcsolatos eszközöket és javításokat.

A Münchenben dolgozó Google-alkalmazottak száma egyébként immár meghaladja a 750-et és a szakemberek több mint 60 országból származnak. Az esztendő végére a bajor fővárosban lévő Google-foglalkoztatottak száma meg fogja haladni az ezret. Emiatt München nem csupán adatvédelem-technikai, hanem kutatási és termékfejlesztési szempontból is a Google globális központjának számít.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • nlght #3
    Tényleg? Új Adatvédelmi-központ Münchenben? Most akkor megnyugodhatnak a hozzá nem értő EU politikusok, mert már van adatvédelem és ottan igazi gugli alkalmazottak kézzel-lábbal védik az adatokat kérem szépen, most már egyáltalán nem is kell bírságolni a guglit. Jobbágy-kápráztatás van!
  • csicso82 #2
    Az adatokból élnek, kamu.
  • Bruce_Willis #1
    Én nem hiszek nekik. Hiába lehet majd ki-be kapcsolni dolgokat, úgy sem látjuk mi megy a háttérben. Eljátszották a bizalmam.