Berta Sándor

Több Apple-terméket fog árulni az Amazon

A két cég több területen verseng egymással, ezért meglepő, hogy az Amazon elkezd almás tableteket, telefonokat és órákat árulni.

Az Apple és az Amazon megállapodott egymással arról, hogy kiterjeszti az együttműködését, s ennek keretében a kereskedelmi társaság az eddiginél sokkal több Apple-eszközt fog értékesíteni. A kínálatban eddig csak Mac számítógépek és Beats márkájú fejhallgatók szerepeltek. A jövőben viszont a kooperáció részeként az Amazon az Amerikai Egyesült Államokban, Nagy-Britanniában, Franciaországban, Németországban, Olaszországban, Spanyolországban, Japánban és Indiában is fogja árulni a következő hetekben az iPhone, az iPad, az Apple Watch és más készülékeket. Az értékesített modellek között lesznek az új iPad Pro, az iPhone XR és XS, valamint az Apple Watch 4. Hiányzik ugyanakkor a kínálatból a HomePod hangszóró, ami érthető is, hiszen a termék az Amazon Echo és az Alexa beszédasszisztens vetélytársának számít.

A megállapodás azért is érdekes, mert általában az egymással versenyző óriáscégek (Amazon, Apple, Google stb.) nem igazán szoktak ilyen formában együttműködni egymással. A mostani kooperáció azonban megmutatja, hogy ez is lehet egy út és a jövőben egyre fontosabbá válhatnak ezek a partnerségi kapcsolatok.

A megállapodás más területekre is kiterjed, így például az Amazon szigorúbban fog fellépni a hamisítványok ellen és 2019. január 4-től eltávolítja majd azon vállalatok vagy kereskedők által forgalomba hozott készülékeket, amelyek nem számítanak az Apple hivatalos viszonteladóinak. Ennek ellenére továbbra is lehetőség lesz arra, hogy bárki különböző kompatibilis kiegészítőket - például fejhallgatókat - vásárolhasson az Apple modelljeihez.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Omega #4
    Az Apple és az amazon is e-könyveket, és streaming szolgáltatásokat árul.
  • Cat #3
    Csak így fejből néhány terület: online fizetés (Apple Pay), médiaszegmens (streaming, Itunes, amazonos saját tartalmak), személyi asszisztensek (Siri vs. Alexa), okoshangszórók (Homepod vs. Echo), illetve mint kvp említette, a Fire termékvonal.
  • kvp #2
    "Az Amazon nem gyart se telefont, se masfele szamitogepet, se szoftvert rajuk."

    Az Amazonnak egy teljes sajat telefon es tablet vonala van Kindle / Kindle Fire / Fire Phone neven. Nem mintha tul ismert lenne... Valoszinuleg rajottek hogy az Apple termekekbol tobb penz jonne.
  • Sequoyah #1
    A két cég több területen verseng egymással

    Mondj egyet...


    Az Apple nem vegez online kereskedelmet (a sajat termekuk arulasan kivul), sem felhot nem ad berbe, sem konyveket nem arul, se hazhozszallitast nem vegez.
    Az Amazon nem gyart se telefont, se masfele szamitogepet, se szoftvert rajuk.
    Nagyon pici szelete van a piacnak ahol mindketto arul termekeket, de ott se eppen ok jelentik a ket csucstermeket...