Berta Sándor

Az európai adatvédelmi modellt követné Tim Cook

Az Apple vezetője az új adatvédelmi irányelvet tartja követendő példának.

Tim Cook kijelentette, hogy nagy rajongója az Európai Unió Általános Adatvédelmi Rendeletének (GPDR), amely május 25-én lépett hatályba és ez annak ellenére van így, hogy az irányelv nem szabályoz mindent, amire szükség lenne. A menedzser hozzátette, hogy nagyon jó lenne, ha nem csupán az Amerikai Egyesült Államok követné e kérdésben Európát, hanem a világ számos más országa is. Sőt, az lenne az igazi, ha ezek az államok még tovább is mennének egy vagy két lépéssel.

Az Apple első embere közölte, hogy a jobb adatvédelemhez vezető út olyan, mint egy utazás, amiről nem lehet tudni, hogy milyen hosszú ideig fog tartani. Az emberek ugyanakkor szinte minden egyes nap átélhetik a magánszférájuk megsértését és utána sokkolja őket az, amit tapasztalnak. Éppen ezért mozdul majd el a világ az adatvédelem irányába. Talán a felhasználók nem érzékelik ezeket a dolgokat olyan gyorsan, mint, ahogy ő szeretné, de a borzalmas következményeket előbb vagy utóbb mindenki érzékelni fogja.

Cook hangsúlyozta, hogy az európai polgárok nagyon is tudatosan védik a magánéletüket, ez a világ nem minden részen van így. Mindez szerinte részben arra vezethető vissza, hogy a kontinens a története során láttak néhány olyan rettenetes dolgot, amelyek megtörténhetnek.

A menedzser márciusban azt emelte ki , hogy egyáltalán nem lenne szabad tudni valakiről, hogy mikre keresett rá az évek során az interneten, kik a barátai és azok ismerősei, milyen dolgokat szeret és miket nem, s melyek az élete intim részletei. Cook emellett kifejtette: már több éve aggódik amiatt, hogy az emberek úgy adják ki az adataikat, hogy pontosan nem is tudják, hogy mit tesznek.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • kvp #3
    Ez a ha nem tudod megvaltoztatni, akkor csatlakozz elve. Erthetoen szeretnek elkerulni hogy oket is piszkalni kezdje az EU.
  • M2 #2
    Nekem is egyből ez ugrott be, elég egyértelműen Facebook és Google támadás. Mintha az Apple nem próbálkozott volna ugyanazokkal a dolgokkal. Csak nekik nem jött be.
  • ostoros #1
    Érthető, mert ők nem ebből élnek.