Berta Sándor

Új iPad készülékek érkezhetnek

Az Apple legalább egy új táblagépet piacra akar dobni. A káva nélküli, nagyon vékony készülékek erőssége a videózás lesz.

Megerősítést nyert, hogy a kaliforniai gyártó nem csupán új iPhone modelleket akar a Face ID arcfelismerő funkcióval felszerelni, hanem minimum egy új iPad tábla PC-t is. Az első hír, amely mindezt alátámasztotta, az volt, hogy Steven Troughton-Smith fejlesztő az iOS 12 béta verziójában utalást talált az Avatarkit nevű keretrendszer iPad készülékekre optimalizált változatára. Az Avatarkit segítségével integrálhatók a különböző eszközökre azok az animált emodzsik, amelyek jelenleg csak az iPhone X-en használhatók. Szeptemberben aztán az iOS 12.1 béta kiadásában bukkantak fel utalások.

Most pedig Guilherme Rambo fejlesztő, a 9to5Mac bloggere arról írt, hogy a vállalat a következő hetekben legalább egy következő generációs iPad Pro modellt be akar mutatni és a terméket vagy termékeket néhány érdekes funkcióval is felvértezik, az utóbbiakat az Apple a különösen a nagy felbontású videókért rajongó felhasználóknak szánja. Az új hardverek októberben vagy november elején érkezhetnek. Guilherme Rambo közölte azt is, hogy az új iPad készülékek szinte káva nélküliek lesznek, mind a keretük, mind a kijelzőjük nagyon vékony lesz, ugyanakkor ahhoz még elég vastag, hogy a Trie Depth kamerarendszert elrejthesse. A Face ID szenzor pedig mind a függőleges, mind a vízszintes használatot támogatni fogja.

Az is valószínűnek tűnik, hogy az új iPad modelleknél az Apple lemond majd a Lightning-csatlakozó alkalmazásáról és inkább az USB Type-C portot fogja előnyben részesíteni, ami mindenképpen szokatlan lépés lenne. Az USB Type-C előnye, hogy támogatja a 4K-HDR videók használatát is. Korábban már - az Eurázsiai Gazdasági Bizottsághoz (EEC) benyújtott iratokból - kiderült, hogy két új iPad változaton dolgozik az Apple, majd augusztusban az is ismertté vált, hogy az új iPad Pro készülékeknél is eltűnhet a fejhallgató-csatlakozó. Akkor szintén arról volt szó, hogy az új termékeket ellátják majd a Face ID funkcióval.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)