34
  • ostoros
    Tudjuk, hogy téged fizetnek ezért. Évek óta ezt csinálod.
  • M2 #33
    Mit írtam? Ennyi erővel...

"Ennyi erővel" = ha olyan segghülye lennék a témához, mint te.

Mi az állításod a lassításról? Hogy jobb az androidos megoldás, mikor a készülék váratlanul kifagy és újraindul?
    Mert amúgy iPhone 6S-től felfelé sebességben verik a mai android prémiumokat, tele a net iPhone SE vs Samsung G Note 9 videókkal.
  • cateran
    Ennyi? Ez az ellenerv? :D Egyreszt ordit rolad, hogy max kirakatban lattal mind high-end Androidos telefont, mind iPhonet...Masreszt tetszik, ahogy alatamasztod a kijelenteseidet..ja, nem...
    Amugy "Apple apologises for slowing down older iPhones with ageing batteries
    US firm admits it introduced feature, that affects the iPhone 6, 6S, 7 and SE, without users’ consent to cope with ageing batteries
    ...
    The apology comes after Apple admitted to slowing down the iPhone 6, 6S, 7 and SE – when their batteries are either old, cold or have a low charge – to prevent abrupt shutdowns."

A 7-es 2016 ev vegen jelent meg...a 6s 2015 ev vegen....MOST 2-3 evesek azok, amik az egesz elejen jelentek meg...mikor is jott ki a lassitas? 2017 ev vegen? max 1-2 eves telokra is? Ohh well.....
  • zola2000
    Viszont a régi android 2es és android 4es telefonjaim és tabletem belassultak egy idő után, az új tabletem sem lassult be (android 6)

Nem értek hozzá, de szerintem valami komoly hiba volt a régi android osben amit megoldottak.
  • zola2000
    Egy éves xiaomin nem tapasztalok komolyabb belassulást pedig csak snapdragon 625 és 4 giga ram Van benne...
  • Jawarider
    Persze, hogy nem mert már nem igazán hat az újdonság varázsa...
  • M2 #28
    Idézném magamat: "belassuló". A tesztben szereplő iPhone ma már gyorsabb lett az iOS12-vel, a Pocophone-ra nem ez lesz jellemző, egy év után a rendszer majd szépen belassul. Persze az már senkit nem fog érdekelni az új Pocophone F2 meg a másik 20 forradalmi kínai cucc miatt.
  • zola2000
    Szerintem a legnagyobb baja a mobiloknak az, hogy akármennyit is fizetnénk érte, egységnyi helyre nem lehet nagyobb akksit tenni.

Ezért elég durva dolog hogy pl iPhone case max 3100 MAh akksi van benne, 50Ks telefonokban 4-5ezresek vannak, cserébe pár mm-el vastagabbak, és használhatóságban szinte ugyan ott vannak.
  • zola2000
    https://m.youtube.com/watch?v=hznbCOD4-9U

Ne viccelj...
  • M2 #25
    Ennyi erővel az Androidos telefonok meg felrobbanó szarok.
  • cateran
    Ez igy vastagon nem igaz, ugyanis olyan keszulekeken is levettek, amik a patch elott 1 evvel jelentek meg

Amugy iPhoneok? A tolthetetlen szarok?

Ja, minoseg....
    Utoljára szerkesztette: cateran, 2018.10.01. 19:31:19
  • igazamvanvagyig
    hatrafele is rendesen mennek am,Printfinger erre elhagytak most,androiodoson csak megemeled a telot es kiold ,nem kell az ujaddal sem plusszba feloldani,es plusba ott van a printfinger reader is..
    Amugy en pontosan a fluidsag miatt voltam iphone-os evekik,de mar nem,kicsit beleturkaltam abd vel es kigyomlaltam a szemetet meg ami nem kell, nova launcher es semmi lagg eszmeletlen jo,mar soha nem kell iphone,android 6 - esetle (7) elott fos volt,de ma mar nagyon jo.
  • NEXUS6
    Nyilván a legnagyobb, de melyik iparágban is?
  • M2 #21
    Az iparág legnagyobb innovátora az Apple, házon belül és házon kívül is. Cégeket nem mindig felvásárol, sokszor tőkeinjekciókkal segíti azok fejlesztéseit.

Az, hogy ezek téged személy szerint nem érdekelnek, vagy nem jutnak el hozzád, az egy teljesen más kérdés.
  • NEXUS6
    Igen, mindenképp.

Csak éppen ez megöli az innovációt. Lehetne kis innovatív cégeket felvásárolni a rahedli pénzből, amelyek hoznak be új technológiákat, de az Alma még ezt sem igazán teszi az utóbbi időben.
  • M2 #19
    Mondhatni a cég legalapvetőbb alapja. Már Jobs is úgy kezdte, hogy lepasszolta a melót másnak és ő keresett többet rajta. :-)
  • NEXUS6
    Ez azért van, mert valszeg nincs elég tőkéjük, hogy egy jelentős állótőke igényű gyártókapacitást létrehozzanak, vállalva, hogy egy a piacon rosszabbul teljesítő termékkel jelentős veszteséget produkálnak.

Ja nem, de van rá pénzük.
    Csak valszeg ez így kisebb kockázat. Nem tartják feleslegesen a leamortizálódó gépekben a pénzt. Ugyan nem tudják minimalizálni a gyártási költségeket, de amíg a rahedli i-bot megveszi drágán is a telót, addig ez nem is akkora baj. ;)
  • M2 #17
    "Az ios azoknak valo akik nem ertenek az informatikahoz, nekik viszont tokeletes."

Tehát az emberek 95%-ának jobb az iPhone ár/érték aránya, mint az Androidos kínálatból bárminek.

Meg ugye ott az Xr, ami megkapott minden újítást, csak OLED helyett megkapta a jelenlegi legjobb minőségű LCD panelt. Az átlagember észre se fogja venni az eltérést, lesz viszont egy brutálisan gyors telefonja. Mert az A12 azt a felbontást úgy kihajtja, mint mikor a 6S prociját megkapta az SE, amit mai napig imádnak a sebessége miatt.
  • M2 #16
    A 40 százalék körüli profit levonása egyáltalán nem adná ki az ötöd árat. Igen, a legdrágább okostelefonok, de nincs bennük megúszós alkatrész, tényleg mindenből benne van a mai csúcs, amire jelenleg az iparág képes.
    Aztán vedd hozzá, hogy nincs olyan, hogy Apple gyár, ami annyit jelent, hogy mindent rendelniük kell más, profittal működő gyártóktól, még az összeszerelést is.
  • kvp
    "Fortnite például alapból is akadozik, laggol androidon, míg iPhone esetében még screenrecording közben sincs egyetlen frame dobás sem. Akinek ez fontos, annak nem is kérdés, hogy mit kell vennie."

Az android-hoz erteni kell ha olyan megbizhatosagot varunk el tole mint az ios-tol. Cserebe sokkal tobb mindent tud, mivel megis csak egy rendes desktop rendszer van alatta, szerverkomponensekkel kiegeszitve. Az ios azoknak valo akik nem ertenek az informatikahoz, nekik viszont tokeletes. Leszamitva, hogy az ar/ertek arany nagyon rossz, tehat dragan kapunk keveset, de azt megbizhatoan.

Egy iphone-nal azonos teljesitmenyu es kozel azonos aru android-os rendszeren is ugyanolyan jol fut minden mint iphone-on es meg olyan lehetetlen dolgokat is meg lehet csinalni mint mondjuk az egyik programban elmentett file-t a masikban megnyitni. Mindezt felhokornyezeti tamogatas nelkul. (regen a vagolap is ilyen szuksegtelen extra volt, aztan az apple-nel is elszegyeltek magukat es engedelyeztek ami mar amugy benne volt a rendszerben)
  • NEXUS6
    A készülékek nem, az áruk viszont izgalmat vált ki.

Vennék én is talán, ha kb 1/5-árért adnák. És adhatnák is annyiért, amennyi pofátlan profitja van az Apple-nek rajtuk.
  • M2 #13
    Fortnite például alapból is akadozik, laggol androidon, míg iPhone esetében még screenrecording közben sincs egyetlen frame dobás sem. Akinek ez fontos, annak nem is kérdés, hogy mit kell vennie.
  • M2 #12
    Teljesen mindegy milyen vasat raksz alá, soha nem lesz olyan fluid, mint az iOS.
  • igazamvanvagyig
    Vagy pixel,vagy One Plus.,razer,asus rog phone ( állítólag már a csamcsung s9 vizhűtéses procival nem laggol ( ezt meg nem hiszem el:)
  • igazamvanvagyig
    Android One.
  • szlmcl
    Aki ennyi pénzért telefont vesz az elmebeteg, ilyen egyszerű. Persze amíg rengeteg ilyen van, hülye lenne tartani az árakat az Apple, remélem rátolnak még egy 20%-ot a következőre majd. Provident meg égig ugrál örömében.
  • Skynet85
    Szeretném azt hinni, hogy azért a félmilliós ár már kishazánkban is szép pénz (dübörög a gazdaság nah ), aki pedig némileg racionális alapon akar CSAK telefont annak nem biztos, hogy nyújt annyit egy X-hez képest, hogy most mérgezettegér módjára rohanjon venni csúcs almát (Nah meg abból is vissza van még 24 hónap törlesztő :D). Viszont szerintem közelebb áll a valósághoz az, hogy még nem kapták meg a pozitív hitelelbírálási bizonylatot. :D Felüdülés látni, amikor a tömött sorokban, tisztelet a kivételnek (persze ők nem állnak sorba) az egész gyereken lévő ruha nem ér 5 ezret (Ön megvalósít, tudom én meg a foltok is és a mocsok is a cipőn ), de ott áll és tudja, mostantól lemond pár dologról, mint normális kaja, bérlet és egyéb az almával össze nem hasonlítható dolog.  Viszont ebben az a szép, hogy igen, irigy vagyok, valóban az vagyok, csak épp az Applere aki ezt a brandet így feltudta építeni.
    P.S: A macbook pro viszont tényleg jó cucc :D
  • MerlinW
    3 éves aksinál kapcsolt be a frekiszabályozás - konkrétan szükség volt rá, mert fél napig sem bírta nélküle, míg azzal megint majdnem egy teljes napot bírt.
    Majd iOS 12-vel leszabályozás mellett is olyan sebessége volt a cuccnak, mint nélküle 11-el.
  • M2 #6
    A három éves, iOS 11-en futó (tehát szerinted akkor belassított) iPhone is szétalázza sebességben a mai csúcsistenbetyár Samsung S9 lagdroidot. És megsúgom: iOS 12 alatt még gyorsabb lett a cucc!

Az iOS a gyengébb aksiknál lassít, lagdroid meg dob egy hátast a telefonhívás közepén és tíz percig nem is tér magához.

Azt tudod, hogy miért melegszik folyamatosan minden lagdroid, és miért kell bele több ram, mint az asztali gépekbe? Mert a háttérben ezerrel gyűjti rólad az adatokat az igazi gazdádnak!
  • bPatrik0521
    pontosítva: szifonnál vallották be (mellesleg kikapcsolható a funkció már,de nem teljesen hülyeség). a többi is lassul, szándékosan vagy nem szándékosan.
  • ugh
    Le vagy maradva jobarat.
    Lagdroid? Ha jol emlexem az ajfonyakat lassitottak be az "aksi" vedelem neveben
    Persze ha haladni akarsz, elobb ki kene huzd a fejed a seggedbol.
    Ostoba.
    Utoljára szerkesztette: ugh, 2018.09.30. 09:06:42
  • M2 #3
    Hát igen, előbb-utóbb mind eljutnak oda, hogy a sokadik belassuló lagdroid után végre vesznek egy iPhone-t.
  • tom_pika
    De azért egy pár évig még igen.
  • dzsagon
    Nem lehet a végtelenségig szopatni a pénzes idiótákat.