Szekeres Viktor

Kínában nem merik bemutatni a Micimackó-mozifilmet

Nem lesz Christopher Robin Kínában.

Ahogy arra számítani lehetett, Kína nem kér a Christopher Robin című Disney-filmből. Mindezt a The Hollywood Reporter adta hírül, miután a távolkeleti ország filmes hatóságai nem hagyták jóvá a premiert. Ez már a második Disney-film, amiből em kér Kína, korábban az Időcsavar vágta ki náluk a biztosítékot. Indoklás természetesen nincs, s bár lehet feltételezni, hogy azért marad el a premier, mert túl sok nagy hollywoodi bemutató kerül mozikba így nyáron, a valószínűbb ok, hogy Kínában Micimackó karakterét már eddig is erős cenzúra érte, hiszen sokak szerint hasonlít a Kínai Kommunista Párt vezetőjére, Hszi Csin-pingre, aki nem veszi jónéven ezeket a hasonlítgatásokat.

Milne híres gyerekkönyvének újragondolt adaptációját Alex Ross Perry (Listen Up Philip, Queen of Earth) írta, majd azt Tom McCarthy írta át, a középpontjában pedig a felnőtt Róbert Gida (eredetileg: Christopher Robin) lesz, aki visszatér a Százholdas Pagonyba. A gond csak az, hogy az egykori kisfiúból fantázia nélküli üzletember lett, akinek nincs ideje sem a feleségére, sem a lányára. Azonban amikor Micimackó ismét feltűnik az életében, segítenie kell neki, hogy rátaláljon barátaira - s mindeközben a főhős is rátalálhat újfent családjára.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Zombee #9
    Pont ez az, hogy tudom, hogy nincs ilyen film, és itthon ez nem is fordulhatna elő. Azért Kína más világ (meg Oroszország, Sztálin halála). A sajtót ne keverd bele, a jobb- és baloldali média is azt közli, ami neki jobb. Igen, nincs független a nagyok között, mindent valaki pénzeli, ez sajnos így van. Elég csak az origóra ránézni, ott nem is csinálnak belőle titkot. Mondjuk ott a színvonal még az SG-nél is rosszabb.
    De amíg egy punkzenekar a Sex Pistols ikonikus királynős pólótervét ülteti át Orbán Viktorra, és énekelheti, hogy Viktor, savanyú a narancs, addig nem hinném, hogy ilyen cenzúra lenne, mint Kínában.
  • fonak #8
    Azért túlzásokba nem kell esni. Egyrészt nálunk nincs betiltva a facebook meg nincs nemzeti tűzfal. :) Másrészt azért megnézném, hogy egy micimackó kategóriájú filmet nem mutatnának be. :)
    Aki meg Lengyelországot Nicaraguával és a Fülöp-szigetekkel emlegeti egy kalap alatt, az finoman szólva idióta. A nyugati balos média már olyan szinten őrült meg, hogy gyakorlatilag az ellenkezője igaz sokszor annak, amit mond. Az egyetlen közös bennük (meg a magyar kormányban), hogy nem követik a gender, feminizmus, legyen minden határ nyitott stb. őrületet, de ilyen alapon Trump is egy második Hitler. Ja igen, annak is nevezik kb. ezek a kiegyensúlyozott, elfogulatlan médiák...
    Utoljára szerkesztette: fonak, 2018.08.06. 18:34:11
  • morguldae #7
    Ó, rengeteg ilyesmi van-történik világszerte, nem csak Kínában, hanem bárhol, csak azokat nem közlik hírként!.... Amit meg nem közölnek, az nincs is :-)
  • zetortraktor #6
    most teljesen hülye vagy vagy tetteted? milyen lista? komolyan azt hiszed, hogy van ilyen film? ember. iq.

    és komolyan azt hiszed, hogy ha a hatalomnak nem tetszene egy film es nem akarnák, hogy moziba kerüljön, akkor az moziba kerülne? ember. iq.

    ha bármelyikkel nem értesz egyet, mondd, de szerintem ez alapvetés. aki másképp gondolja, nagyon naiv, hisz azzal szerintem mindenki tisztában van, hogy nem sok olyan ország van európában (három, talán?), ahol ilyesmi előfordulhat, a mostani hatalom zseniálisan kontroll alá vonta az ilyen dolgokat, ahogy az a nagykönyvben meg van írva, és ha a hazai sajtó nagy része egyszerűen nem közli le azokat a híreket, amiket nem akar az olvasói tudomására hozni, akkor miért ne sújtana külön terhekkel számára nem tetsző filmeket, ellehetetlenítve azok forgalmazását? simán, egy kis ráhatás a forgalmazóra vagy a mozikra és pipa. a kultúra is fontos a vezetésnek, ld. a színházakba és tévékbe való beleszólás.

    de egyébként az, amit írsz, az pont azt mutatja, hogy mîért kurvajó ez a technika, hogy miért ez a jövő, hisz sokakban fel sem merül a távirányítás, mert csak az az üzenet jut el hozzájuk, aminek "szabad".

    de szerintem ezzel te is tisztában vagy, hiszen nem véletlenül emlegetnek minket a lengyelekkel. meg nicaraguával és a fülöp szigetekkel. jó társaság:)
    Utoljára szerkesztette: zetortraktor, 2018.08.05. 20:00:42
  • Zombee #5
    Azért majd egy szép listát szeretnék kapni tőled, ami a hasonló okkal nem bemutatott filmeket tartalmazza...
  • zetortraktor #4
    Egyrészt igen, másrészt ugye erősen ironikus, hogy pont Magyarországról reagáljuk mindezt, ami ugye Kínával azon kevés országok közé tartozik, ahol lazán előfordulhat ilyesmi.
  • prometheus13 #3
    Kína.... tragikomédia :D
  • raveride #2
    tuti róbert gida miatt!
  • Tikal #1
    Nem nem merik, hanem nem engedik nekik :)