Gyurkity Péter

Három okosórán dolgozik a Google

Ezek pedig már a Qualcomm új speciális chipjével jellennének meg.

A Google a telefonok és a táblák mellett az okosórák szegmensében is szeretne komoly pozíciót kiharcolni magának, amit a jelek szerint a szoftveres és a hardveres oldal egy időben történő gyors fejlesztésével igyekeznek elérni. Külső források egyszerre 3 saját okosóra bemutatkozására számítanak, amelyek már közvetlenül az Apple megoldásaival vennék fel a versenyt.

Márciusban már beszámoltunk arról, hogy az internetes óriás igyekszik némileg távolodni az Android márkától, ez ugyanis nem minden területen optimális választás. A Google I/O alatt már a Wear OS névre átkeresztelt platform soron következő újításairól is közöltek némi információt, ebből pedig kiderült, hogy idén többek között a digitális asszisztensen javítanának, ezzel egy időben pedig a hang is megjelenik, vagyis a hangszóróval befutó vagy Bluetooth-headsetet támogató példányoknál még kevesebb szükség lesz a kijelző matatására. A pletykák szerint egyszerre 3 eltérő példány jelenhet meg a piacon, amelyek már a Pixel család nevét viselnék, azt azonban még nem tudjuk, hogy ez 3 különböző típust, vagy ugyanazon megoldás 3 eltérő méretű változatát jelenti majd.

A hírnek némileg ellentmond, hogy több androidos gyártó is saját fejlesztésekkel készül az őszre, ez pedig azt jelenti, hogy a Google esélyei is csökkennek. A cég azonban itt már nem pusztán azt szeretné bizonyítani, hogy házon belül is előállhatnak hasonló termékekkel, ezt ugyanis az okostelefonoknál már megtették, így most már kifejezetten arra törekednek, hogy ezen a területen is közvetlenül az Apple termékeivel vegyék fel a versenyt. Kedvező fejlemény számukra, hogy a Qualcomm új viselhető chippel készül, ez utóbbi gyártó ugyanis egészen 2016-ig lebutított Snapdragon 400-as chipekkel igyekezett helytállni ezen a téren, ami nem volt ideális megoldás. A Snapdragon Wear 2100 megjelenése változtatott a helyzeten, most pedig érkezőben van a Snapdragon Wear 3100, amely nagyobb teljesítményt és kedvező fogyasztást kínál.

Az okosórák megjelenése októberben esedékes, ekkor bukkanhat majd fel a Pixel 3 és Pixel 3 XL párosa is. Az ár egyelőre ismeretlen.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!