Gyurkity Péter

Tripla-kamerával jön a Huawei P20

A külső források szerint 3 szenzort kombinálnának, miközben a név is módosulna.

A Huawei az elmúlt három évben sorra piacra dobta a P8, P9, valamint P10 típusokat, a jelek szerint azonban a sorozat módosulni fog. Külső források arra tettek utalást, hogy a februári MWC alatt a Huawei P20, pontosabban annak egyszerre 3 változata mutatkozik be, néhány érdekes húzással.

Két kínai forrás is megszellőztetett néhány részletet, egyrészt a hivatalos elnevezés, másrészt pedig a hardveres komponensek kapcsán. Ebből megtudhatjuk, hogy mindhárom példány tripla-kamerát hordozna a hátlapon, amelyek együttesen 40 megapixeles felbontást és az úgynevezett „5x Hybrid Zoom” funkciót biztosítanák a felhasználóknak, a lehető legjobb minőség érdekében. Amíg azonban a P20 és a P20 Plus egymásra nagyon hasonlító külsővel jelenne meg, előlapi ujjlenyomat-olvasóval, ám némileg eltérő fizikai mérettel, addig a P20 Pro már a hátoldalra helyezné át az érzékelőt, az előlapon pedig még nagyobb területet fedne le a kijelző – az iPhone X-re hajazó kialakítással.

Az első két telefon várhatóan a Kirin 970 chipet kapja majd meg, míg a P20 Pro már a még újabb Kirin 975 típusra támaszkodna – picit még nagyobb teljesítménnyel. Ehhez 6 GB memória és egy legalább 64 GB-os kapacitást nyújtó belső tároló csatlakozna, bár a többi hardveres részletet egyelőre még nem ismerjük – és a fentieket is némi óvatossággal kell kezelni, hiszen nem kifejezetten hivatalos forrásról van szó, tehát jelen pillanatban ellenőrizni sem lehet az információ valódiságát.

Ahogy azt említettük, az új típusok már a februári MWC alatt bemutatkozhatnak, ezzel pedig a Huawei is még szorosabban a két nagy (a Samsung és az Apple) nyomába eredne.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!